ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Όταν οι μελιτζάνες συναντούν το κοτόπουλο κάπου στην μαγευτική Μήλο!


melitzanes-kotopoulo

Σχεδόν για όλο το καλοκαίρι η μελιτζάνα έχει την τιμητική της. Αγαπημένο ζαρζαβατικό σε όλες του τις εκφάνσεις. Η καλή μας φίλη Ειρήνη, από την Μήλο, επειδή ξέρει.....
....... πόσο τις αγαπάμε, μοιράζεται μαζί μας μια παραδοσιακή συνταγή του νησιού. Επισκεφτείτε την Μήλο και δοκιμάστε μεταξύ άλλων τη συγκεκριμένη συνταγή. Μέχρι να βγάλετε όμως εισιτήρια, μπείτε στην κουζίνα και ταξιδέψτε γευστικά!

Υλικά για τη συνταγή μας:
2 μεγάλες μελιτζάνες
1 kg κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο κομμένο σε κυβάκια
4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κυβάκια
1kg μελίχλωρο τυρί Μήλου κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Φρέσκο δυόσμο
80 γρ. γιαούρτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσουν. Αρωματίζουμε με τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε ένα πήλινο σκεύος βάζουμε τη μισή μελιτζάνα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και καλύπτουμε με τη γιαουρτοσάλτσα.
Καλύπτουμε το σκεύος με ένα καπάκι και ψήνουμε στους 180 ᵒc για 30 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου