ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Όσα δεν ήξερες για τα αγαπημένα σου τριαντάφυλλα!


Από τις πολύ μικρές μέχρι και τις πιο ώριμες ηλικίες, σε ποια γυναίκα δεν της αρέσει να της προσφέρουν λουλούδια και ειδικά τριαντάφυλλα;
Σε γιορτές, γενέθλια, επετείους, κάθε είδους ιδιαίτερες στιγμές είναι εκεί για να σου δείξουν ότι εκείνος που στα προσφέρει νιώθει ξεχωριστά για εσένα. Υπάρχουν, όμως, μερικές πληροφορίες για τα αγαπημένα σου λουλούδια, τις οποίες σίγουρα αγνοοείς και να η ευκαιρία να μάθεις περισσότερα για τα τριαντάφυλλα που τόσο λαχταράς.
1) Ανήκουν σε μια μεγάλη "οικογένεια"
Υπάρχουν εκατοντάδες είδη τριαντάφυλλων, αλλά τα πιο κοινά είναι τα "τριαντάφυλλα τσαγιού".
2) Είναι όντως ξεχωριστά στην προτίμηση του κοινού
Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη σε 30.000 κηπουρούς στις ΗΠΑ, το τριαντάφυλλο είναι μακράν το πιο δημοφιλές λουλούδι.
3) Είναι το επίσημο λουλούδι των ΗΠΑ
4 πολιτείες των ΗΠΑ (Georgia, Iowa, New York και North Dakota) έχουν επιλέξει το τριαντάφυλλο ως το επίσημο λουλούδι τους. Επιπλέον, το τριαντάφυλλο έχει επιλεχθεί ως το επίσημο λουλούδι των ΗΠΑ συνολικά από το 1986.
4) Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν μεγάλος fan των τριαντάφυλλων
Συγκεκριμένα, ο George Washington ήταν ο πρώτος παραγωγός τριαντάφυλλων στις ΗΠΑ και έδωσε και το όνομα της μητέρας του σε μία ποικιλία.
5) Κρύβουν "μυστικά"
Σύμφωνα με τα βικτοριανά λεξικά των λουλουδιών, το κόκκινο συμβολίζει την αγάπη, το ροζ τριαντάφυλλο τη χαρά, το ροδακινί τη σεμνότητα και το πορτοκαλί τη γοητεία.
6) Έχουν βαθιά ιστορικές ρίζες
Όπως αναφέρει το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, τα τριαντάφυλλα είναι το παλαιότερο είδος φυτών που δημιουργήθηκαν για διακοσμητικούς λόγους. Οι Αρχαίοι Ρωμαίοι, πχ, καλλιεργούσαν το φυτό για να διακοσμούν τα κτίριά τους και τα έπιπλά τους.
7) Μπορούν να ζήσουν για πολύ
Λέγεται ότι η γηραιότερη τριανταφυλλιά στον κόσμο βρίσκεται σ' έναν καθεδρικό ναό στη Γερμανία και είναι 1000 ετών.
8) Μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά
Η ψηλότερη τριανταφυλλιά βρίσκεται στο New Jersey και υπολογίζεται σε πάνω από 15 μέτρα. Για την ιστορία, το μεγαλύτερο μπουκέτο από τριαντάφυλλα που φτιάχτηκε ποτέ, είχε 156.940 άνθη.
9) Ο μήνας τους είναι αναμφίβολα ο Φεβρουάριος
Υπολογίζεται ότι περίπου 100 εκατομμύρια τριαντάφυλλα καλλιεργούνται κάθε χρόνο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.


Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου