ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Οι κανόνες για αφράτες πετσέτες!

Θέλεις αφράτες πετσέτες; Ιδού τι να ΜΗΝ κάνεις
Αν όλο "κάτι σου φταίει" στις  πετσετούλες σου, πριν τις αλλάξεις, τσέκαρε μήπως κάτι κάνεις λάθος στη φροντίδα τους.
Μα τι γίνεται λοιπόν και οι πετσέτες στο μπάνιο σου δεν είναι ποτέ όπως τις θέλεις; Μήπως έχουν χαλάσει; Ή μήπως, πιο απλά, χρειάζεται να προσέξεις λίγο περισσότερο πώς τις φροντίζεις; Για δες:

Προσοχή στην ποσότητα του απορρυπαντικού και του μαλακτικού

Ουκ εν τω πολλώ το ευ, έλεγαν οι παλιότεροι και είχαν απόλυτα δίκιο, καθώς φαίνεται. Μεγαλύτερη ποσότητα από την προβλεπόμενη σε απορρυπαντικό και μαλακτικό, δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση πιο καθαρές ή πιο μαλακές πετσέτες. Αντίθετα, καθώς το υλικό είναι περισσότερο από αυτό που το νερό μπορεί να ξεπλύνει μένει επάνω στο ύφασμα και το κάνει πια βαρύ και σίγουρα όχι πιο καθαρό.
Πόσο συχνά τις πλένεις;

Όσο και να μην το παραδέχεσαι ή να μη σε βολεύει, οι πετσέτες του μπάνιου λερώνουν πολύ εύκολα και χρειάζονται πολύ συχνό πλύσιμο. Τρεις με τέσσερις χρήσεις και τέλος, λένε οι ειδικοί. Και φυσικά εννοείται πως ανάμεσα στα ντους ή στα μπάνια πρέπει να φροντίσεις να στεγνώνουν τελείως. Αλλιώς... κάηκες!

Το στεγνωτήριο

Αν υπάρχει στεγνωτήριο, ευπρόσδεκτο. Ειδικά με τις πετσέτες κάνει θαύματα και ιδιαίτερα τον χειμώνα που τα ρούχα στεγνώνουν δύσκολα έτσι κι αλλιώς. Και σε αυτή την περίτωση όμως, καλό είναι να τις τινάζεις πριν τις βάλεις από τον έναν κάδο στον άλλο. Μόνο έτσι θα πάρεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μέχρι που δεν χρειάζονται σίδερο μετά. Ένα καλό τίναγμα και πάλι, δίπλωμα και κατευθείαν στη λινοθήκη.

Πρόσεξε πώς τις απλώνεις

Αν μετά το πλυντήριο παίρνεις τις πετσέτες σου και τις απλώνεις τη μία πάνω στην άλλη -ολόκληρη ή μέρος της, συνήθως τις άκρες διπλοκαλύπτουμε- τότε αυτές δεν θα αεριστούν σωστά, θα κρατήσουν υγρασία, άρα και μύκητες ή βρομιές και αυτές θα έρθουν με τον προφανή τρόπο και πάλι επάνω σου. Δώσε χώρο στις πετσέτες, λοιπόν και θυμήσου πριν τις απλώσεις να τις τινάξεις καλά καλά.


Επίσης, μένουμε στην πλύση και συμβουλεύουμε να πλένεις τις πετσέτες στην υψηλότερη δυνατή προτεινόμενη θερμοκρασία. Το κρύο νερό δεν ενδείκνυται.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας! Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου