ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Αφράτο γλυκό πορτοκαλιού!


Υλικά

Για το Παντεσπάνι 

6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη 
6 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. ζεστό νερό
1 κ.γ. μαγιά
χυμό από ένα πορτοκάλι

Για την αφράτη κρέμα

500 ml. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
100 ml. φρέσκο ​​χυμό από ένα πορτοκάλι
10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

Για το γλάσο σοκολάτας

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
5 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ γάλα

Προετοιμασία

Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.Προς το τέλος προσθέτετε ένα ένα κουτάλι νερό. Προσεθέτετε το χυμό πορτοκάλι, το αλεύρι, το κακάο και την μαγιά και τα ανακατώνετε σιγά σιγά. Βάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί διαστάσεων 23 * 32 εκατοστών. Ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει. 

Βάζετε την ζελατίνη σε χυμό πορτοκάλι για 10 λεπτά για να φουσκώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη μέχρι να σφίξουν πολύ καλά. Ζεσταίνετε λίγο την ζελατίνη με τον χυμό και τα προσθέτετε στην χτυπημένη κρέμα.Χτυπάτε καλά όλα τα υλικά. 

Για το γλάσο
Βράζετε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά έτσι ώστε να πάρετε ένα λείο και λαμπερό μείγμα. Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει καλά. 

Αδειάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνέχει το γλάσο. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει.

Προσοχή 

Ο χυμός πορτοκάλι θα σφίξει την κρέμα γάλακτος από μόνος του και αν δέν θέλετε μπορείτε να μην βάλετε την ζελατίνη. 


Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων ! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας !
Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: // www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl : Η ακολουθήστε μας ΣΤΟ Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου