ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...Μια κόντρα που κρατάει από προ Χριστού !!!!!!


ΥΠΟΘΕΣΗ εργασίας. Γίνεται μπουρδέλο απόψε το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Το πώς και το γιατί δεν είναι της παρούσης. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Οτι το ματς γίνεται μπουρδέλο και διακόπτεται. Ποιος θα φταίει; Ποιος θα είναι ο ένοχος; Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ήδη τοποθετηθεί από το απόγευμα της Πέμπτης με επίσημη δήλωσή του: «Οι προβοκάτορες». Και γι' αυτό κάλεσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να έχει τα μάτια του ανοιχτά και «να περιφρουρήσει τη Λεωφόρο από προβοκάτσιες, που θα μπορούσαν να ζημιώσουν τον σύλλογο».
Ο Ολυμπιακός βέβαια θα έχει ακριβώς αντίθετη γνώμη: Οτι ηθικός αυτουργός των επεισοδίων θα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Οπως και με το βαν της Nova που έγινε παρανάλωμα του πυρός. Στον Παναθηναϊκό θα απαντήσουν ότι πρώτος έβαλε φωτιά στο ντέρμπι ο Σάββας Θεοδωρίδης με την ιταμή και προσβλητική δήλωσή του ότι τα αποδυτήρια της Λεωφόρου βρωμάνε και ζέχνουνε. Στον Ολυμπιακό θα επιχειρηματολογήσουν ότι οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού ρέπουν στα επεισόδια και στις διακοπές. Αλλωστε είχαν διακόψει και το ντέρμπι πρόπερσι στο ΟΑΚΑ. Στον Παναθηναϊκό θα επαναλάβουν ότι τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ δεν προκαλούντο από τους οργανωμένους του Φορέα, αλλά από αντιεξουσιαστές.
Στον Ολυμπιακό θα τους πουν ότι είχανε ξαναμπεί μέσα για να κυνηγήσουνε τους δικούς τους ποδοσφαιριστές στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν ο παππούς Ζεσουάλδο Φερέιρα το είχε βάλει στα πόδια για τη φυσούνα κι όπου φύγει φύγει. Στον Παναθηναϊκό θα υποστηρίξουν ότι δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Κι ότι οι Ολυμπιακοί ήτανε αυτοί στο ματς του Καραϊσκάκη, που είχε ακυρωθεί το γκολ του Κατσουράνη, που μπουκάρανε μέσα και πήρανε στο κυνήγι τους «πράσινους» ποδοσφαιριστές Σισέ και σία. Ο Ολυμπιακός θα υπενθυμίσει την ιστορική δήλωση του Αργύρη Σαλιαρέλη ότι οι οπαδοί του στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι επιστήμονες.
Στον Παναθηναϊκό θα θυμηθούνε τη Ριζούπολη και την παράγκα Νο 1 και στον Ολυμπιακό τον Γιώργο Βαρδινογιάννη τον «καπετάνιο» με τα πιστόλια. Ετσι η συζήτηση στο ποιος έχει κάνει τα πιο πολλά και το ποιος έχει ξεκινήσει πρώτος θα πάει ακόμα πιο πίσω. Θα φτάσει στο 532 μ.Χ. και στη στάση του Νίκα στο Βυζάντιο. Στις αρματοδρομίες στον ιππόδρομο. Και στα επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 30.000 ανθρώπων. Με τον Παναθηναϊκό να λέει ότι υπαίτιοι ήταν οι «Ρούσσοι» με τα κόκκινα χρώματα, που στη συνέχεια ίδρυσαν τον Ολυμπιακό. Και στον Ολυμπιακό να απαντάνε ότι ιστορικές πηγές αναφέρουν σαν πρωταίτιους των επεισοδίων τους Πράσινους, που είχαν μάλιστα σαν σήμα το Τριφύλλι.
Φυσικά η διαμάχη δεν θα τελειώσει εκεί. Θα πάει ακόμα πιο πίσω. Στο 431 π.Χ. και στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Με τον Παναθηναϊκό να λέει ότι τον είχαν ξεκινήσει ετεροδημότες Ολυμπιακοί, που είχαν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα. Κι ότι ο Αλκιβιάδης, εκ των αρχηγών των Πελοποννησίων, ήταν μέλος της Θύρας 7 της Σπάρτης. Και τον Ολυμπιακό να υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, τον εμφύλιο αυτό πόλεμο προκάλεσε ο Περικλής, αρχηγός του Φορέα, που ήθελε να επιβάλει την επεκτατική, ιμπεριαλιστική πολιτική της Αθήνας. Εκεί ακριβώς πάει η δουλειά κάθε φορά που αρχίζει συζήτηση μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Πίσω μέχρι τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Ενδεχομένως κι ακόμα πιο πίσω. Στον Τρωικό. Αυτά.
Ο µαζοχισµός του ελληνικού λαού είναι µοναδικός
ΠΡΑΓΜΑΤΙ. Η ελληνική τηλεόραση ζει µεγάλες στιγµές. Την Πέµπτη το βράδυ άνοιξε την καρδιά του στον ελληνικό λαό ο εκδότης Γιώργος Κουρής. Ο αγνός αυτός Κεφαλλονίτης, σε διάγγελµα που απηύθυνε, αποκάλυψε τι πρέπει να γίνει για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση: «Να φύγει αµέσως η τρόικα. Να σταµατήσουµε να πληρώνουµε τους τοκογλύφους και να γυρίσουµε γρήγορα στη δραχµή». Κι ευτυχώς θα πρέπει να πούµε που εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες τίµιες και ανιδιοτελείς φωνές που οδηγούν σαν φάρος τους Ελληνες σ' αυτές τις δύσκολες στιγµές. Ποιος είπε όµως ότι έλειψαν από την ελληνική τηλεόραση οι φρέσκες και καινούργιες ιδέες;
Ο ποιοτικός Σπύρος Παπαδόπουλος πρωτοτύπησε για µια ακόµα φορά. Για απόψε έχει καλεσµένο στην εκποµπή του τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Θα είναι η 689η φορά που ο δηµοφιλής στιχουργός θα βγει στην τηλεόραση και θα επαναλάβει τα ίδια και τα ίδια. Εξίσου πρωτότυπες είναι και οι επιλογές των καλεσµένων. Οπως του Γιώργου Λιάνη που θα εµφανισθεί για 687η φορά και θα πει τα ίδια και τα ίδια. Ο µπουζουκίστας Χρήστος Νικολόπουλος που έχει νικήσει τον χρόνο: Δεν γερνάει, δεν ασπρίζουν τα µαλλιά του. Ο διαφηµιστής, ο πολιτευτής, ο αριστερός, αλλά πάνω απ' όλα ποιητής Γιάννης Κακουλίδης. Ο µαζοχισµός του ελληνικού λαού είναι µοναδικός. Ανεπανάληπτος. Το να βλέπει τους ίδιους και τους ίδιους, να λένε τα ίδια και τα ίδια, να ακούει τους ίδιους τραγουδιστές να λένε τα ίδια τραγούδια και να θεωρεί ότι διασκεδάζει και περνάει καλά, είναι αντικείµενο ψυχιατρικής µελέτης.
Το τίµιο και σωστό, πάντως, είναι να κάνουν στην αρχή της σεζόν κλήρωση
ΤΕΛΟΣ ο Παντελίδης από τα Γιάννενα. Τέλος ο Στόικα από τη Βέροια. Τρία µατς στον πάγκο µάλιστα ο Ρουµάνος, πολύ κράτησε. Πού είναι το περίεργο όµως; Οπως κάποιος που είναι στον δρόµο θέλει ταξί και σηκώνει το χέρι και παίρνει όποιο σταµατήσει µπροστά του πρώτο, έτσι επιλέγουν οι παράγοντες τους προπονητές: Στο όποιος βρεθεί στον δρόµο µας και στο ό,τι κάτσει. Στην αρχή της σεζόν ο Καραγεωργίου στη Skoda, τώρα στη Λιβαδειά και αύριο κάπου αλλού. Πέρυσι ο Δερµιτζάκης στον Πανθρακικό, φέτος στον ΟΦΗ κι ενδεχόµενα αύριο ξανά µανά στον Πανθρακικό.
Πέρυσι ο Χατζηνικολάου ξεκίνησε στον Πλατανιά, φέτος στον Αρη. Πέρυσι ο Παντελίδης είχε ξεκινήσει στον Πανθρακικό, φέτος στον ΠΑΣ. Πέρυσι ο Χάβος στη Βέροια, φέτος στον Παναιτωλικό. Πέρυσι ο Πετράκης τελείωσε στον ΟΦΗ, φέτος ξεκίνησε στον Πλατανιά. Πέρυσι ο Μάντζιος είχε ξεκινήσει στην Κέρκυρα, φέτος στον Πανθρακικό. Νορµάλ. Απόλυτα φυσιολογικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο όλο αυτό το αλισβερίσι. Το τίµιο και σωστό, πάντως, όλοι αυτοί Αρβανιτίδηδες, Πουλινάκηδες κ.λπ. να κάνουν στην αρχή της σεζόν κλήρωση. Και να µαζεύονται όλοι µαζί, να βάζουνε σε µια σακούλα τα ονόµατα των προπονητών, να τραβάνε κλήρους κι όποιος κάτσει στον καθένα.
ΕΡΩΤΗΣΗ 
Η πτώχευση του Κατσέλη επιβεβαιώνει ότι η Οικονοµία είναι σε τροχιά ανόδου;

Καλός, ικανός αλλά και επιδέξιος για να σφυρίξει το ντέρµπι ο Μάνταλος.

-Observer
               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου