Τέσσερα ελληνικά τυριά (μελίχλωρο, κεφαλοτύρι, ανθότυρο και κατίκι) πρωταγωνιστούν σε μια πίτσα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
1 λεπτή ζύμη για πίτσα (βλ. συνταγή στο τεύχος που κυκλοφορεί την Κυριακή ) ή έτοιμη νωπή ζύμη για πίτσα του εμπορίου
200 ml σάλτσα ντομάτας (βλ. συνταγή στο τεύχος που κυκλοφορεί την Κυριακή)
100 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, τριμμένο* ή πικάντικο κασέρι της αρεσκείας μας
80 γρ. κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας, τριμμένο
120 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
70 γρ. κατίκι Δομοκού
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό, καλά κοπανισμένο
1 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
Μερίδες για 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.
Προετοιμασία 20΄ (χωρίς το ζυμάρι) Ψήσιμο 20΄
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα).
Πασπαλίζουμε ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) με το καλαμποκάλευρο. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. και το απλώνουμε στο ταψί.
Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και σκορπίζουμε το κεφαλοτύρι, το μελίχλωρο, το ανθότυρο, πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και ψήνουμε στη χαμηλότερη θέση στο φούρνο, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βγάζουμε για λίγο το ταψί από το φούρνο, σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία το κατίκι με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει ελαφρώς το κατίκι και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω.
Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της. Κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου