ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Mε αυτό το διαχρονικό κόλπο 350 ετών θα αλλάξετε τη γνώμη όσων διαφωνούν με εσάς!


PEOPLE DISAGREE

Πιθανότατα πολλοί από εσάς δεν έχετε ακούσει για τα έξυπνα κόλπα που επινοούσε ο Blaise Pascal, ωστόσο ο μαθηματικός, εφευρέτης και φιλόσοφος του 17ου αιώνα είχε εμπνευστεί πολλούς τρόπους με βάση τους ........
..... οποίους μπορούμε να κάνουμε λίγο καλύτερη την καθημερινή μας ζωή. Μια από τις ιδέες που είχε και από την οποία μπορούμε όλοι να επωφεληθούμε αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αλλάξουμε τη γνώμη των ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε.
Το μυστικό για τη μέθοδο αυτή αποκαλύπτει στο βιβλίο του με τίτλο «Pensees».
Στις σελίδες του χαρακτηριστικά έγραφε:
«Όταν θέλουμε να διορθώσουμε κάποιον αποδεικνύοντας πως σφάλλει, πρέπει αρχικά να παρατηρήσουμε από ποια πλευρά εξετάζει το θέμα και να εστιάσουμε σε αυτό που θεωρούμε λάθος. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να προσβληθεί αν του πει κάποιος πως δεν γνωρίζει τα πάντα, ακόμα κι αν θέλει να τα γνωρίζει. Είναι ωστόσο αδύνατο για κάποιον να έχει γνώσεις για όλα τα θέματα, αφού έτσι είναι η ανθρώπινη φύση.
Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι πείθονται περισσότερο από τα επιχειρήματα και τις πληροφορίες που έχουν ανακαλύψει μόνοι τους για ένα θέμα, παρά από αυτά που προβάλλουν οι γύρω».
Με λίγα λόγια, αν κάποιος διαφωνεί με εσάς και εσείς θέλετε να τον πείσετε, πρώτα πρέπει να επισημάνετε τα σημεία στα οποία είναι σωστός και μετά να τον αφήσετε να ανακαλύψει μόνος του το λάθος επιχείρημα.
Έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πειθώ βασίζεται στην ενσυναίσθηση.
Ο Arthur Markman, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Austin στο Τέξας, είπε στο Bloomsmag πως η εν λόγω θεωρία ισχύει ακόμα παρόλο που έχουν περάσει αιώνες από τότε.
«Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να αλλάξετε τη γνώμη κάποιου είναι να μειώσετε την άμυνά που προβάλλει απέναντι σας με ευγενικό τρόπο. Αν ξεκινήσετε εξαρχής να απαριθμείτε τα λάθη του, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρετε τίποτα. Το ζητούμενο είναι να τον παινέψετε και λίγο αργότερα να του ζητήσετε να παραδεχτεί πως ίσως κάπου δεν είναι σωστός. Είναι σαν ένα παιχνίδι ανταλλαγής», αναφέρεται επίσης στο βιβλίο του Pascal.
Κρατήστε τα κατά νου την επόμενη φορά που κάποιος θα σας εξοργίσει εμμένοντας στην άποψή του!
Πηγή: indy100

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου