Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις βράζετε σε μπόλικο νερό με χοντρό αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.....
Τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και σε ζεστό φούρνο για 6-7 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν. Τις περνάτε από το μύλο του πουρέ ή τις πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο.
Ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε ζωηρά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στο ζεστό πουρέ τους κρόκους.
Τον μεταφέρετε σε κορνέ με μεγάλο, οδοντωτό άνοιγμα και φτιάχνετε ροζέτες, φωλιές ή άλλα σχήματα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνειά τους με ελαφρά χτυπημένο αβγό και τέλος τις ψήνετε στους 170°C μέχρι να ροδίσουν.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips
Αν θέλετε να δώσετε κόκκινο χρώμα στη γαρνιτούρα σας, ανακατεύετε τον πουρέ με 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας ή πολτοποιημένο βρασμένο παντζάρι.
Για πράσινο χρώμα, τον ανακατεύετε με πουρέ σπανακιού.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 κρόκοι αβγών
4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο, για επάλειψη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου