ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Cheesecake σοκολάτας με επικάλυψη πραλίνα καραμέλα!


shutterstock570670978

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή τσέρκι) 20 εκ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, φουντούκια μαζί με ........
...... το βούτυρο  μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και καλύπτουμε τον πάτο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα. Χτυπάμε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτουμε και τη σοκολάτα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε με την πραλίνα καραμέλας.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα χωρίς να καεί.
Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα και αφήνουμε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όταν η θερμοκρασία πέσει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα και περιχύνουμε το cheesecake με την καραμέλα και σερβίρουμε.

Υλικά για 4 άτομα

Για τη βάση
110 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
50 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
25 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
340 γραμμάρια κουβερτούρα
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
3 αυγά
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γραμμάρια μασκαρπόνε
Για την επικάλυψη πραλίνα καραμέλα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
180 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια γλυκόζη
75 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου