Σε σιγανή φωτιά βάλε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το γάλα, το κακάο, την κουβερτούρα και το αλεύρι και ανακάτεψε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα. Θα σου πρότεινα το γάλα να το βάζεις με ......
..... δόσεις καθώς προσθέτεις το αλεύρι για να σε διευκολύνει περισσότερο στο ανακάτεμα.
Αφού το μείγμα σου είναι έτοιμο και έχει πήξει πρόσθεσε το λικέρ. Όποιο προτιμάς εσύ. Αν πάλι δε θέλεις μπορείς να το παραλείψεις- αν και δίνει φοβερή ένταση στη γεύση. Άσε την κρέμα να κρυώσει λίγο και πάρε τα σαβαγιάρ και σπάσε τα σε κομματάκια σε ένα μικρό πυρέξ (περίπου 30εκ.). Ρίξε από πάνω την κρέμα και βάλε το πυρέξ στο ψυγείο και άφησε το να κρυώσει τουλάχιστον για ένα 24ωρο.
Τέλος, ήρθε η ώρα για να το στολίσεις με σαντιγί. Κάνε τουφίτσες, τουφίτσες κατά μήκος του πυρέξ. Εγώ πέρα από σαντιγί βάζω και νιφάδες σοκολάτας για να το κάνω ακόμα πιο νόστιμο και σοκολατένιο. Σέρβιρε σε μπολάκι! Καλή απόλαυση!
Υλικά
100γρ. κακάο
2 1/2φλ. ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100γρ. σαβαγιάρ
λίγο λικέρ
σαντιγί
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου