ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Κανταϊφάκια με κρέμα μπουγάτσας!


Κανταϊφάκια με κρέμα μπουγάτσας

Μια συνταγή για υπέροχα κανταϊφάκια με κρέμα μπουγάτσας και μπόλικο σιρόπι. Σερβίρετε σκέτα ή με παγωτό και απολαύστε τα......






Υλικά συνταγής
Για τα κανταϊφάκια:
450 γρ. φύλλο κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
Για τη κρέμα μπουγάτσας:
3 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα 1 λεμονιού
1 κοφτό κ.γ. σκόνη βανίλιας
5 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι:
800 γρ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερού νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 λεπτή φετούλα λεμόνι


Εκτέλεση συνταγής

Αραιώνουμε το κανταΐφι, τραβώντας τις “κλωστές” του προσεκτικά και απαλά με τα χέρια μας, μέχρι να αφρατέψει. Απλώνουμε το αραιωμένο κανταΐφι σε ένα ρηχό ταψί, το περιχύνουμε με το περισσότερο λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και με τις παλάμες μας τρίβουμε τις κλωστές του προσεκτικά, για να βραχούν όλες όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε κατά μέρος.
Για τη κρέμα μπουγάτσας: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη σκόνη βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με ελάχιστο αλάτι, χωρίς όμως το γάλα να κάψει και να αφρίσει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι πασπαλιστά και σταδιακά, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει. Μαγειρεύουμε τη κρέμα αυτή σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει αρκετά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. 
Προσθέτoυμε στην κατσαρόλα το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ενιαίο και λείο μείγμα. Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ (για να μην πήξει το αυγό από τη ζεστή κατσαρόλα), το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη για να μην σχηματίσει πέτσα και το αφήνω κατά μέρος για να κρυώσει τελείως.
Για τα κανταϊφάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Παίρνουμε μια μικρή χουφτίτσα κανταΐφι, την απλώνουμε  σε ένα ξύλο κοπής φροντίζοντας να μην είναι πολύ αραιωμένες οι “κλωστές” του, αλλά σχετικά πυκνές μεταξύ τους. Στη μία άκρη βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από την κρέμα μπουγάτσας, τυλίγουμε το κανταϊφάκι σε ρολό και το βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ανάλογα με το μέγεθος φτιάχνουμε περίπου 30 μικρά κανταϊφάκια (ή 25 μεγαλύτερα), τα βάζουμε όλα στο βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
Για το σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για 7 περίπου λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και περιχύνουμε τα επίσης χλιαρά κανταϊφάκια, μέσα στο ταψί τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και σερβίρω. 



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου