ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Που θα βρείτε τις απαραίτητες βιταμίνες για μετά τα 40!

Αποτέλεσμα εικόνας για vitamins
Ο καλύτερος τρόπος για την πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων είναι μέσω μιας ισορροπημένης δίαιτας.
Ειδικά μετά την ηλικία των 40 αυτό είναι απαραίτητο, καθώς το σώμα δεν λειτουργεί όσο αποδοτικά λειτουργεί στην ηλικία των 20......

Η μυϊκή μάζα λιγοστεύει, παίρνουμε πιο εύκολα βάρος, αρχίζει η κλιμακτήριος και μεγαλώνει ο κίνδυνος χρόνιων παθήσεων, όπως καρκίνος, καρδιακές παθήσεις και διαβήτης.
Δείτε ποια είναι τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά με τα οποία πρέπει να εφοδιάζετε τον οργανισμό σας μετά την ηλικία των 40.
Βιταμίνη Β12

Η βιταμίνη Β12 ανήκει στην οικογένεια των υδατοδιαλυτών βιταμινών Β και είναι αναγκαία για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος που με την αιμοσφαιρίνη μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλο το σώμα. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο νευρικό σύστημα. Η βιταμίνη Β12 υπάρχει στο κρέας, στα ψάρια, στα αυγά και στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Δεν υπάρχει σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά. Η απορρόφησή της από τον οργανισμό μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας, γι’ αυτό κάποιοι άνθρωποι χρειάζεται να παίρνουν συμπληρώματα που την περιέχουν.
Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και την πρόληψη των καταγμάτων στους άνδρες και τις γυναίκες άνω των 50. Ακόμη και αν τα οστά σας έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του ασβεστίου που χρειάζονται νωρίτερα (συνήθως πριν την ηλικία των 30), είναι σημαντικό να συνεχίζετε να το λαμβάνετε μέσω των τροφών, καθώς παίζει ρόλο και σε άλλες βασικές λειτουργίες του σώματος, όπως η σύσπαση των μυών και των νεύρων και η λειτουργία της καρδιάς. Ειδικά οι γυναίκες, που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οστεοπόρωσης λόγω εμμηνόπαυσης, πρέπει να παίρνουν ασβέστιο από τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, οι σαρδέλες, το μπρόκολο, τα αμύγδαλα και το σπανάκι.
bigstock Milk On A Dark Wooden Backgrou 102139976

Η βιταμίνη D

Η έλλειψη βιταμίνης D έχει συνδεθεί με τον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και τον καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου. Επιπλέον, όσο μεγαλώνει κάποιος, είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Διατροφικές πηγές βιταμίνης D είναι τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά, αλλά η απορρόφησή της είναι χαμηλή. Η καλύτερη πηγή της βιταμίνης D είναι ο ήλιος.
Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και είναι πολύ βασικό για τις γυναίκες μετά τα 40, οι οποίες διατρέχουν κίνδυνο υπέρτασης λόγω της φυσιολογικής γήρανσης. Η έλλειψη μαγνησίου συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και φλεγμονή στον οργανισμό. Το μαγνήσιο βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και παίζει ρόλο στην υγεία των μυών, των νεύρων, και της καρδιάς, καθώς και στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος. Τρώτε σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φασόλια, σόγια , ξηρούς καρπούς, σπόρους και αβοκάντο.
Κάλιο

Το κάλιο συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης ανεξάρτητα από την ηλικία. Στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η υψηλότερη πρόσληψη καλίου από τα τρόφιμα έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Κάλιο θα βρείτε στις μπανάνες, τις γλυκοπατάτες, τα σέσκουλα, τα φασόλια και τις φακές.
bigstock Banana Smoothie 57651506

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Δεν ανήκουν στις βιταμίνες, έχουν όμως αναρίθμητα οφέλη για την υγεία και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γήρανσης, όπως η αύξηση του κινδύνου καρδιακής νόσου και η απώλεια της μνήμης και των γνωστικών λειτουργιών. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της LDL («κακής») χοληστερόλης, μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και συμβάλλουν στη διατήρηση της μνήμης. Θα τα βρείτε στα λιπαρά ψάρια, τα καρύδια, το λιναρόσπορο και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά και σε σχετικά συμπληρώματα.
Προβιοτικά

Τα προβιοτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εντέρου, στη διατήρηση του βάρους και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και εγκεφαλικού. Προσπαθήστε να τρώτε γιαούρτι, κεφίρ και άλλα προϊόντα ζύμωσης.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου