ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Κιμαδοπίλαφο με ρόδι στη φόρμα!


ANOIGMA--kimadopilafo-rodi

Συνδυάζετε κύριο και συνοδευτικό πιάτο σε ένα μαγείρεμα με πολλή νοστιμιά και πλούσια γεύση. Αν δεν έχετε στρογγυλή φόρμα του κέικ, χρησιμοποιείτε μια μακρόστενη, αρκετά βαθιά ή ένα μέτριο βαθύ ταψάκι, διαμέτρου 24-26εκ. και ξεφορμάρετε με τον ίδιο τρόπο...


Υλικά

400γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από ελιά ή κιλότο
2 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
50ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
100ml κονιάκ (ή λευκό ξηρό κρασί)
1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
1 καρότο μέτριο, τριμμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα, χτυπημένο για λίγο με το σύρμα να αφρατέψει
1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά ανάμικτα (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, μάραθο, μυρώνια κ.ά.) ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι σπόρια από ρόδι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτετε τον κιμά, δυναμώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να κομματιαστεί καλά, να ροδίσει καλά και να γίνει σπυρωτός. 

Σβήνετε με το κονιάκ (ή το κρασί), ανακατεύετε και προσθέτετε τα ντοματάκια με το χυμό τους και το τριμμένο καρότο. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά αλλά να μη στεγνώσει το μίγμα.

Προσθέτετε το ρύζι, 400-450ml βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνετε να πάρει μια βράση. Μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει και να απορροφήσει σχεδόν όλο το υγρό.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα, το ρόδι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε πολύ καλά. 

Αδειάζετε το κιμαδοπίλαφο σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου