ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Φημισμένα ζεστά ποτά παγκοσμίως!


caribou

Τον χειμώνα, το ζεστό καρυκευμένο κρασί σερβίρεται σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα στις ψυχρότερες χώρες, με ευχάριστες παραλλαγές. Υπάρχουν όμως κι άλλα ζεστά ποτά, με διάφορα είδη αλκοόλ που αποτελούν παράδοση ανά τον κόσμο. Εμείς θα σας αναφέρουμε τα πιο δημοφιλή....















«Καπουτσίνο» στο Σαν Φρανσίσκο
capuccino
Δεν υπάρχει ούτε μια στάλα καφέ στον καπουτσίνο της φημισμένης  καφετέριας  Tosca Cafe: Μόλις λίγο Αρμανιάκ, μπέρμπον, σοκολάτα ganache, γάλα στον ατμό. Αυτό το ζεστό ποτό ξεκίνησε κατά την διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης, στο μπαρ Tosca Café, που άνοιξε το 1919. Έκτοτε έχει γίνει αγαπημένο στέκι διαφόρων μουσικών, πολικτικών, σκηνοθετών και μοντέλων. Ο Sean Penn και ο Bono είναι φανατικοί θαυμαστές.  Τα παλιά χρόνια γινόταν με brandy  και σοκολάτα Ghirardelli. To 2014  το μπαρ άνοιξε ξανά με νέους ιδιοκτήτες και τώρα σερβίρει εκτός από καπουτσίνο και ιταλικό φαγητό.
Caribou στο Κεμπέκ, Καναδάς
caribou
Αιώνες πριν, σύμφωνα με την ιστορία, οι κυνηγοί και οι υλοτόμοι του Καναδά έπιναν ένα μείγμα από ουίσκι και αίμα καριμπού για να προστατευτούν  από το κρύο.  Σήμερα, το Caribou, ένα ισχυρό μείγμα από κόκκινο κρασί (ή Port) και κονιάκ, ουίσκι ή ρούμι σε μια αναλογία 3 προς 1.  Για γλύκα προσθέτουν  σιρόπι σφενδάμου ή ζάχαρη και το αρωματίζουν με  κανέλα, πορτοκάλι, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο. Παραδοσιακά  σερβίρεται κατά τη διάρκεια  του Quebec Winter Carnival, , ενός χειμερινού φεστιβάλ δυο εβδομάδων, που γίνεται κάθε Φεβρουάριο στο Κεμπέκ.  Το πουλάνε σε όλα τα μπαρ και οι καταναλωτές το κρατάνε στα χέρια τους στο δρόμο, σε πλαστικά ποτήρια. Πωλείται όμως και  εμφιαλωμένο καριμπού (22,9% αλκοόλ) στις τοπικές κάβες  (θα το καταλάβετε γιατί έχει ένα κοπάδι Caribou είναι στην ετικέτα).
Gluhwein στη Γερμανία και την Αυστρία
Gluehwein
Το γνωστό ζεστό κόκκινο κρασί αρωματισμένο με κανέλα, γαρίφαλο, φέτες εσπεριδοειδών και ζάχαρη, ονομάζεται «λαμπερό κρασί" και  πωλείται σε εκατοντάδες υπαίθριες αγορές των Χριστουγέννων σε όλη τη Γερμανία και την Αυστρία, το μήνα Δεκέμβριο. Μερικές φορές αυτό σερβίρεται με μια στάλα ρούμι ή άλλο αλκοόλ.

Glögg στη Σουηδία
glogg_servering
Πρόκειται για μια σουηδική παραλλαγή στην παράδοση του ζεστού κρασιού. Σερβίρεται με  σταφίδες, αμύγδαλα, αλκοόλ (βότκα ή κονιάκ), συχνά Μαδέρα και περισσότερη ζάχαρη από τη Γερμανία ή την Αυστρία. Στη συνέχεια μπαίνουν τα καρευκεύματα: κανέλα, γαρύφαλλο και εσπεριδοειδή.  Έτοιμα Glogg σερβίρονται στις κρατικές κάβες και έτοιμα μείγματα μπαχαρικών στα παντοπωλεία.

Irish coffee  στην Ιρλανδία

irish_coffee
Το περίφημο κοκτέιλ από ζεστό καφέ, ουίσκι, ζάχαρη ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση από πάνω ελαφρώς χτυπημένης κρέμας. Εφευρέθηκε το 1943 στην κομητεία Limerick στο αεροδρόμιο Foynes. Με σκοπό να σερβίρει κάτι που θα ζέσταινε τους επιβάτες,  των οποίων η πτήση επέστρεφε από Αμερική λόγω κακοκαιρίας, ο σεφ  Joe Sheridan στο εστιατόριο του Brendan O'Regan πρόσθεσε στον καφέ ουίσκι. Ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία, που ο καφές αυτός καθιερώθηκε. Το αεροδρόμιο αυτό αποτελεί κομβικό σημείο για υπερατλαντικές πτήσεις αεροπορικών εταιριών. Πλέον ο καφές αυτός σερβίρεται σε όλη την Ιρλανδία.

Svarak στην Τσεχική Δημοκρατία

Ονομάζεται επίσης vino svarene (βραστό κρασί) και σερβίρεται στις γωνίες των δρόμων, στα εστιατόρια και στις αγορές των Χριστουγέννων. Στην Πράγα, ένα όμορφο σημείο για να το απολαύσετε είναι το  Cafe Imperial, ένα διάσημο καφέ σε στιλ αρτ νουβό. Βρίσκεται στο Hotel Imperial, είναι μόλις πέντε ή 10 λεπτά με τα πόδια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Παλιάς Πόλης.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου