Υλικά:
140 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
500 γρ. νερό
130 γρ. ζάχαρη
25 γρ. κακάο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το κακάο. Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύουμε έως ότου η κουβερτούρα λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο έτσι ώστε η θερμοκρασία του να πέσει στους 9° C (προτιμότερο είναι να το φτιάξουμε μία ημέρα πριν). Προσθέτουμε το ρούμι. Το τοποθετούμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες παρασκευής παγωτού. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα περίπου το βγάζετε για να το ανακατέψετε καλά με αυγοδάρτη ή μίξερ για να σπάσει ο πάγος και να βγεί ενιαία, λεία και απαλή η γρανίτα σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου