ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τι κρύβουν τελικά τα «Ε» στις ετικέτες των τροφίμων

Τι είναι τελικά τα «Ε» στις ετικέτες των τροφίμων
Τα «Ε» είναι από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σήμανσης στις ετικέτες των τροφίμων. Αν, λοιπόν, δεν γνωρίζετε τι σημαίνει ο αριθμός που έχουν δίπλα και αν είναι ή δεν είναι ασφαλή για την υγεία μας, τότε καλά θα κάνετε να συνεχίσετε να διαβάζετε!


Το γράμμα «Ε» προέρχεται από τον όρο «Ευρωπαϊκή Κωδικοποίηση». Ο αριθμός που τα συνοδεύει, συμβολίζει τα πρόσθετα που υπάρχουν στη συσκευασία και εξυπηρετεί στην ευκολότερη ταξινόμησή τους.

Πρόκειται για συστατικά που προστίθενται στα τρόφιμα για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως για παράδειγμα τη διατήρηση της γεύσης, την ομοιόμορφη υφή, την ασφάλεια ή για να περιοριστούν οι θερμίδες.

Τα πρόσθετα τροφίμων μπορούν να είναι είτε φυσικής προέλευσης είτε συνθετικά.

Ορισμένα πρόσθετα τροφίμων προέρχονται από φυσικές πηγές, όπως π.χ. το λυκοπένιο από την ντομάτα ή οι γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Κάποια άλλα είναι συνθετικά, ωστόσο υπάρχουν και αυτά που, παρότι βρίσκονται σε φυσικά τρόφιμα, για πρακτικούς λόγους συντίθενται στο εργαστήριο.

Είναι ασφαλή;

Όλα τα πρόσθετα τροφίμων, ανεξαρτήτως προέλευσης, υποβάλλονται στην ίδια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης της ασφάλειάς τους από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, συνεπώς είναι ασφαλή για κατανάλωση.






onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου