ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Όνειρα ανεξήγητα που κρατάνε χρόνια!

Ονειρεύτηκα πελάτη του μανάβικου· θυμάμαι όνομα! Ηταν, λέει, να δικαστεί –από στρατοδικείο, ή στη χούντα ή μετά τον Εμφύλιο– και συζητούσαμε, στην οικογένεια και οι φίλοι, πώς να τον ....

.......  υπερασπιστούμε: ως μάρτυρες υπεράσπισης; αρθρογραφώντας; κολλώντας αφίσες; Πώς; Δίλημμα σοβαρό! Μόνο που δεν μου προκαλούσε πανικό. Το αντιμετώπιζα ψύχραιμα· συμβαίνουν αυτά στα όνειρα: να έχεις εφιάλτη στο παραμικρό και να μένεις ατάραχος στην καταστροφή.

Η απορία μου ήταν όταν ξύπνησα. Διότι ο πελάτης (που ουδεμία σχέση είχε με την πολιτική!) δεν ήταν ακριβώς πελάτης, πελάτισσα ήταν η «θεία» του· «θεία» του, επειδή τον έλεγε «ο ανιψιός μου». Ο «ανιψιός» περνούσε το πρωί από το μανάβικο: Μεσαίο ανάστημα, μέτριο βάρος, τουρλοκώλης. Μαλλί, άφθονο, κατσαρό, γκριζωπό, σγουρό. Γυαλιά μυωπίας. Ντύσιμο καλό, προς το σπορ: Συνήθως σακάκι καρό, παντελόνι μονόχρωμο, μεγάλη ποικιλία από πουκάμισα και γραβάτες. Ακριβά παπούτσια δερμάτινα, ταμπά, με κορδόνια. Χαρτοφύλακας καφέ δερμάτινος.

Ψώνιζε με αρχοντιά, χωρίς παζάρια. Πλήρωνε από φουσκωμένο πορτοφόλι, δερμάτινο· όχι επιδεικτικά. Δεν θα τον έλεγες όμορφο, όμως δεν ήταν και άσχημος· είχε αυτό το κάτι των πολλών που τους κάνει συμπαθείς· έτι δε συμπαθέστερους, όταν τους έχεις πελάτες! Και έπαιρνε το λεωφορείο ή το τρόλεϊ, από το «Αλσος μιας νυκτός» για τη δουλειά του.

Πήγαινα στο σπίτι την παραγγελία με το ποδήλατο. Μονοκατοικία με αυλή. Με υποδεχόταν η «θεία», ευπρεπής, σοβαρή, λιγομίλητη. Κυρία! Περιποιημένη, με ρομπα ντε σαμπρ σε αποχρώσεις ροζ και ομοιόχρωμα πασούμια. Καλό πουρμπουάρ! Στο «παρασκήνιο» τώρα, της «κοινωνικής κριτικής», του «πρακτορείου»· πρωθιερέας ο κουρέας… Ακουγόταν πως η Κυρία ήταν χήρα γνωστού θεατρικού επιχειρηματία, αιθουσάρχη, θιασάρχη κ.λπ. Και ο «ανιψιός» διηύθυνε γνωστό λαϊκό σινεμά με δύο έργα, ιδιοκτησίας της «θείας» εκ χηρείας. Ονειρα είναι, ό,τι θέλουν κάνουν και λογαριασμό δεν δίνουν…

Πέτρος Μανταίος
πηγη

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!



2 σχόλια:

  1. Ψάχνετε για μια αυθεντική εμπειρία;
    Milos Fishing Trip σας προσφέρει διαφορετικές επιλογές και τύπους εκδρομών, όπου μπορείτε να απολαύσετε ψάρεμα και κολύμπι σε διάσημες τοποθεσίες που είναι προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης.
    Milos Fishing Trip

    Περάστε μια μέρα ψαρεύοντας και κολυμπώντας με φίλους ή με την οικογένεια. Ανακαλύψτε τους κρυμμένους θησαυρούς της Μήλου.
    Επισκεφθείτε μαγικές παραλίες με καταγάλανα νερά
    Ψάρεμα & Μπάνιο

    Μπάνιο στο Κλέφτικο. Σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστειογενείς γκριζόλευκους βράχους, δημιούργημα του χρόνου, του αέρα και της θάλασσας, μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά, έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Μήλου και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας.
    Μπάνιο στο Κλέφτικο

    Οι παραλίες της Μήλου είναι μοναδικές! Εάν οι ηφαιστειακές γεωλογικές μορφές της Μήλου παρουσιάζουν ενδιαφέρον, τότε η ποικιλία και τα χρώματα σε κάθε παραλία εντυπωσιάζουν: μπορεί να είναι άσπρη ή μαύρη, με άμμο, μικρές πέτρες, βότσαλα ή κοχύλια. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και το χρώμα τους μπορεί να είναι σμαραγδί, πράσινο, ανοιχτό μπλε ή βαθύ μπλε.
    Φωτογραφίες

    Απολαύστε ψάρεμα και μπάνιο σε καταπληκτικά μέρη, κρυμμένες παραλίες και μαγικά νερά.
    κρυμμένες παραλίες

    Αλιευτικός τουρισμός είναι η ειδική μορφή τουρισμού, η οποία συνίσταται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών συνδεδεμένων με την αλιεία και τις σχετικές με αυτές πρακτικές και τεχνικές, παραδόσεις και τοπικά έθιμα, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή
    κουζίνα και τοπική γαστρονομία.
    Αλιευτικός τουρισμός στη Μήλο

    ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 12 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ! Πάμε για ψάρεμα !
    Επικοινωνία – Πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή