Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ° C στον αέρα.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαστάσεων 25x35.
Στον κάδο του μίξερ με το ......
..... σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κοσκινισμένο κακάο και το ξύσμα.
Aνακατεύουμε ελαφρά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας προσπαθώντας να μην χάσουμε πολύ όγκο από το μείγμα μας.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και όταν το τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι, αυτό να βγαίνει καθαρό.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα.
Για τη μους
Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια μαζί με 1 πρέζα αλάτι μέχρι που να αφρατέψουν και προσθέτουμε σε δόσεις σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη.
Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη.
Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και την λιώνουμε στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα.
Αφήνουμε λίγο στην άκρη και μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε την σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ παίρνουμε το 1/3 από την μαρέγκα την προσθέτουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Την υπόλοιπη μαρέγκα την προσθέτουμε σε 2 μέρη στο μείγμα ανακατεύοντας κάθε φορά πολύ ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί πλήρως.
Μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο να παγώσει.
Για το γλάσο
Τοποθετούμε τη λευκή κουβερτούρα σε ένα μεσαίο μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε πριν αρχίσει να βράζει.
Τη ρίχνουμε στην σοκολάτα και αφήνουμε να σταθεί 1 λεπτό ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα.
Στη συνέχει ανακατεύουμε το μείγμα με μια πλαστική σοκολάτα για να ομοιογενοποιηθεί.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες να παγώσει καλά.
Για το στήσιμο
Αφαιρούμε την λαδόκολλα από το παντεσπάνι και το μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας με την μεγάλη μεριά προς το μέρος μας.
Απλώνουμε το μείγμα της μους ομοιόμορφα και τυλίγουμε προσεκτικά.
Βγάζουμε την γκανάζ από το ψυγείο, την χτυπάμε στον κάδο του μίξερ μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια την αλείφουμε με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά του ρολού.
Τέλος από πάνω τοποθετούμε τα μούρα, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
3 αβγά
2 κρόκους
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
20 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
Για την μους της γέμισης
6 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. κουβερτούρα
20 γρ. βούτυρο
Για το γλάσο
300 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
100 γρ. φρούτα, του δάσους
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου