ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Διαταραχές του κύκλου: Πότε πρέπει να απευθυνθείτε στο γυναικολόγο!


Αποτέλεσμα εικόνας για εμμηνόρροια

Ο όρος εμμηνόρροια -η κοινή του ονομασία είναι περίοδος ή κύκλος- αναφέρεται στην φυσιολογική και τακτική αιμορραγία που διαρκεί συνήθως από τρεις μέχρι πέντε ημέρες, αν και η διάρκεια των δύο με επτά ημερών θεωρείται φυσιολογική.....

Πολλές φορές όμως ο κύκλος αυτός παρουσιάζει διαταραχές, οι οποίες ταλαιπωρούν τη γυναίκα.

Οι κύκλοι της εμμηνόρροιας μετρώνται από την πρώτη ημέρα της αιμορραγίας, γιατί το ξεκίνημα της εμμηνόρροιας βρίσκεται σε στενή αντιστοιχία με τον ορμονικό κύκλο.

Τυπικά, κάθε γυναίκα αιμορραγεί για δύο με επτά ημέρες στην αρχή κάθε εμμήνου κύκλου. Η παρατεταμένη αιμορραγία (μητρορραγία ή εμμηνορραγία) δείχνει πλέον κάποιο σαφές μοτίβο επαναλήψεων. Ορμονική προέλευση (συνήθως έλλειψη ωορρηξίας) μπορεί να έχει και η ακανόνιστη αιμορραγία.

Όλες αυτές οι ανωμαλίες στην αιμορραγία χρειάζονται ιατρική φροντίδα αφού μπορεί να υποδεικνύουν ορμονικές ανισορροπίες, κύστεις στη μήτρα ή άλλα προβλήματα.

Καθώς και οι έγκυες μπορεί να αιμορραγούν, ένα τεστ εγκυμοσύνης συνιστά μέρος των ελέγχων για την εκτίμηση των ανωμαλιών στην εμμηνόρροια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον γυναικολόγο του mothersblog, κ. Μενέλαο Λυγνό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας όταν:

«Χάνετε» 3 ή περισσότερες περιόδους ανά έτος
Το μήκος του κύκλου σας είναι μικρότερο των 21 ημερών
Το μήκος του κύκλου σας υπερβαίνει τις 35 ημέρες
Το μήκος του κύκλου σας μεταβληθεί
Παρατηρήσετε, πως η ποσότητα αίματος κατά την έμμηνο ρύση είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο
Η έμμηνος ρύση διαρκεί περισσότερο από 7 ημέρες
 Εμφανιστεί πόνος κατά την περίοδο, σε περίπτωση, που το σύμπτωμα αυτό δεν προϋπήρχε
Ο πόνος, που ενδεχομένως αισθάνεστε κατά την περίοδο, γίνει εντονότερος
 Παρατηρήσετε κολπική αιμόρροια μεταξύ των περιόδων
Παρατηρήσετε κολπική αιμόρροια μετά από ερωτική επαφή
Η έμμηνος ρύση δεν εμφανιστεί για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών (αφού πρώτα αποκλειστεί το ενδεχόμενο κύησης)
 Αισθανθείτε αδυναμία και καταβολή συνοδευόμενες από υψηλό πυρετό μετά από τη χρήση ταμπόν



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου