ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Νηστίσιμη μπουγάτσα του Άκη!


Νηστίσιμη μπουγάτσα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με.....
....  μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια  και το σιμιγδάλι λίγο λίγο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα, προσέχοντας να μην μας κολλήσει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το ξύσμα από τα λεμόνια, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20x30 εκ. στρώνουμε το 1 φύλλο της σφολιάτας.
Απλώνουμε την κρέμα και καπακώνουμε με το 2ο φύλλο σφολιάτας.
Γυρίζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα γύρω γύρω να κλείσει καλά η σφολιάτα.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει το γλυκό μας ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, την τριμμένη καρύδα και την κανέλα και πασπαλίζουμε την μπουγάτσα.
Σερβίρουμε ζεστή.

Συστατικά
1 λίτρο γάλα καρύδας
300 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ. μαργαρίνη
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 φύλλα σφολιάτας
50 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. καρύδα, τριμμένη
½ κ.γ. κανέλα σκόνη



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου