ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Πως το έτοιμο φαγητό καταστρέφει το ανοσοποιητικό μας!

Πως το έτοιμο φαγητό καταστρέφει το ανοσοποιητικό μας
Δεν κοιμάστε αρκετά; Καταναλώνετε συχνά αλκοόλ; Σας αρέσει το γρήγορο και πρόχειρο φαγητό; Όλες αυτές οι καθημερινές συνήθειες θα μπορούσαν να καταστρέψουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος .......
..... προέρχεται από το φαστ-φουντ.

Πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο της Βόννης έδειξε ότι η τυπική "Δυτική διατροφή" (πολλά κόκκινα κρέατα, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και όχι πολλές φυτικές ίνες) μπορεί να "κλονίσει" το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας φλεγμονή. Η μελέτη συνδέει αυτή τη φλεγμονώδη αντίδραση και με σοβαρές παθήσεις όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις (καρδιακή προσβολή) και ο διαβήτης τύπου 2.

Ακόμα χειρότερα; Οι βλάβες στο ανοσοποιητικό φαίνεται να μην είναι αναστρέψιμες. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ποντίκια για να διαπιστώσουν τι μπορεί να κάνει ο "Δυτικός τρόπος" διατροφής στον οργανισμό τους και μόλις μετά από ένα μήνα διαπίστωσαν πως είχε δημιουργηθεί φλεγμονή. Όταν όμως επανέφεραν τα ποντίκια στην υγιεινή διατροφή για ακόμη ένα μήνα, η οξεία φλεγμονή υποχώρησε μεν, αλλά ο γενετικός έλεγχος αποκάλυψε μόνιμες αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν και ο ακριβής μηχανισμός πίσω από αυτή τη διαδικασία μένει να καθοριστεί, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά για τους γονείς μικρών παιδιών και εφήβων, που συχνά καταναλώνουν φαγητό εκτός σπιτιού.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου