ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Τα φθηνά κομμάτια κρέατος!

Τα φθηνά κομμάτια κρέατος
Διεθνής τάση στις κατσαρόλες των μεγαλύτερων σεφ του πλανήτη, τα «δεύτερα» κομμάτια του κρέατος είναι πολύ πιο νόστιμα από ένα φιλέτο και μαγειρεύονται με χίλιους διαφορετικούς τρόπους......

Χοιρινό στήθος ή κοιλιά ή παντσέτα Πρόκειται για το πιο «μοδάτο» κομμάτι κρέατος σε όλα τα εστιατόρια των μεγάλων πόλεων της Δύσης. Πολύ φτηνό κομμάτι, αλλά και πιθανώς το πιο νόστιμο από όλο το ζώο. Χρειάζεται πολύ χρόνο μαγειρέματος, αλλά αξίζει την προσπάθεια.

Χοιρινός λαιμός Δίνει το πιο μαλακό, γεμάτο νοστιμιά κρέας, για τον φούρνο, τη σχάρα ή την κατσαρόλα χάρη στο λίπος που περιέχει. Χορταίνει μια οικογένεια με 5-6 μόλις ευρώ το κιλό και μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε ένα κάλεσμα.
Χοιρινός κιμάς Κοστίζει πολύ λιγότερο από τον άπαχο μοσχαρίσιο, είναι πολύ πιο νόστιμος και ζουμερός και δίνει τα πιο αφράτα μπιφτέκια και κεφτεδάκια.
Μοσχαρίσιος κιμάς ο μοσχαρίσιος κιμάς από τα οικονομικότερα κομμάτια του ζώου, όπως η λάπα ή ο λαιμός, κοστίζει πολύ λιγότερο από τον άπαχο και είναι πιο νόστιμος και ζουμερός.
Εντόσθια Από το μοσχαρίσιο συκώτι μέχρι την αρνίσια συκωταριά και τα συκωτάκια πουλιών, μας δίνουν υπέροχα, χορταστικά πιάτα, όπως το ιτς πιλάφι, η μαγειρίτσα και τα κοκκινιστά με πιλάφι ή με κρασάτες σάλτσες.
Ζυγούρι Η παράδοση γνωρίζει πολύ καλά την ανεκτίμητη νοστιμιά του ζυγουριού, της προβατίνας ή του τράγου, που κοστίζουν ελάχιστα σε σχέση με ένα αρνάκι γάλακτος. Κι αν ο τράγος σάς μυρίζει έντονα, επιλέξτε το ζυγούρι, που δεν έχει καμία διαφορά από ένα κατσικάκι.
Μοσχαρίσια ουρά Αυτο το κομματι γίνεται πολύ μαλακό όταν αργομαγειρεύεται, ενώ το ζελέ που περιέχει δένει τη σάλτσα και την κάνει πολύ νόστιμη. Συνήθως φτιάχνεται μαγειρευτό με κόκκινη σάλτσα κρασιού.
Μοσχαρίσια γλώσσα Το πιο τρυφερο και γεμάτο γεύση κομμάτι του μοσχαριού, όπως ακριβώς αρέσει στα παιδιά. Γίνεται σούπα, τρώγεται σε φέτες στα σάντουιτς, μαγειρεύεται στιφάδο, με λευκές ή κόκκινες σάλτσες και κοστίζει ελάχιστα.
Μοσχαρίσια μάγουλα Τρυφερο και νόστιμο κομμάτι που γίνεται συνήθως φρικασέ. Στη σύγχρονη κουζίνα, αφού μαγειρευτεί, τηγανίζεται ή περνιέται από το γκριλ για να αποκτήσει πιο τραγανή μορφή.
Κόκαλα Μας δινουν τους καλύτερους ζωμούς, που θα νοστιμίσουν μια σούπα με λαχανικά, ένα ρύζι ή ένα ζυμαρικό –και τα παίρνουμε δωρεάν από τον χασάπη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου