ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Πουτίγκα σοκολάτας σερβιρισμένη με παγωτό με μέλι και μαντολάτο!


Toblerone brownie πουτίγκα με μέλι μαντολάτο παγωτό

Υπέροχη ζεστή πουτίγκα με λιωμένη σοκολάτα Toblerone, σερβιρισμένη με παγωτό με μέλι και μαντολάτο. Μια συνταγή για μια λαχταριστή σοκολατένια πουτίγκα, που σίγουρα θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με τη φανταστική γεύση της.....



Υλικά συνταγής
Για τη πουτίγκα σοκολάτας:
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 αυγά 
1 1/2 κ.γ. υγρό εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
200 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
200 γρ. σοκολάτα Toblerone
Για το παγωτό με μέλι και μαντολάτο:
1 λίτρο παγωτό βανίλια
1 κ.σ. μέλι
40 γρ. μαντολάτο με αμύγδαλο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση συνταγής

Για το παγωτό με μέλι και μαντολάτο: Μεταφέρετε το παγωτό σε ένα μπολ με καπάκι και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λ ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτετε το μέλι και το μαντολάτο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Το σκεπάζετε και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει μέχρι να φτιάξετε τη πουτίγκα σας.
Για τη πουτίγκα σοκολάτας: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο, στρογγυλό ταψί, βάθους 5 εκ. και διαμέτρου βάσεις 22 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ για 10 λ περίπου ή μέχρι να ασπρίσουν, αφρατέψουν και έχετε ένα παχύ κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ. 
Κοσκινίζετε στο μείγμα αυγών το αλεύρι μαζί με το κακάο, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο στρογγυλό, βουτυρωμένο ταψί. 
Σπάστε τα 3/4 της Toblerone σε τρίγωνα και τα τοποθετείτε μέσα στο μείγμα, πιέζοντάς τα ελαφρώς. Με ένα κουτάλι παίρνετε μείγμα, το ρίχνετε πάνω από τα τρίγωνα Toblerone και ισιώνετε την επιφάνεια ώστε να καλυφθούν. Ψήνετε τη πουτίγκα για 25 λ ή μέχρι οι άκρες περιμετρικά να είναι ελαφρώς τραγανές. [*]
Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 10 λ. Ψιλοκόβετε την υπόλοιπη σοκολάτα Toblerone. Σερβίρετε τη πουτίγκα σοκολάτας ζεστή με το παγωτό και γαρνίρετε με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα Toblerone. 

[*] Όταν ψηθεί αυτή η πουτίγκα θα είναι ακόμα αρκετά μαλακή και η σοκολάτα ελαφρώς λιωμένη εσωτερικά. Στο κέντρο της θα πρέπει να “ταλαντεύεται ελαφρώς” η σοκολάτα και στις άκρες περιμετρικά αν εισάγετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι θα πρέπει όταν το βγάλετε να έχουν προσκολληθεί πάνω του υγρά “ψίχουλα”.

πηγη
πηγη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου