ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Cheesecake σιροπιαστό με φύλλο κανταΐφι!


Cheesecake σιροπιαστό με φύλλο κανταΐφι

Ένα υπέροχο cheesecake με σταφίδες σιροπιαστό με φύλλο κανταΐφι. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πλούσιο σε γεύση τυριού, σταφίδας και σιροπιού, γλύκισμα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.....



Υλικά συνταγής
800 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. σταφίδες
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
Για το σιρόπι:
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη


Εκτέλεση συνταγής

Για το cheesecake κανταΐφι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170-180ο C και βουτυρώνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 26 Χ 38 εκ. στρώνουμε το μισό καταϊφι.  
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το χτυπάτε δυνατά να αφρατέψει. Προσθέτετε τις σταφίδες και ανακατεύετε με κουτάλα να ενσωματωθούν.
Βάζετε στο πάγκο εργασίας σας το φύλλο κανταΐφι και το “ξάνετε” πολύ καλά. Στρώνετε στο βουτυρωμένο πυρέξ το μισό “ξασμένο” φύλλο κανταΐφι και το ραντίζετε με το μισό λιωμένο βούτυρο. 
Απλώνετε καλά, ισομερώς, από πάνω τη κρέμα τυριού και σκεπάζετε με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι. Το ραντίζετε με το υπόλοιπο βούτυρο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά. 
Για το σιρόπι: Δέκα περίπου λεπτά πριν βγάλετε το γλυκό σας από το φούρνο φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζετε για 1 λ περίπου από το σημείο βρασμού. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζετε όπως είναι καυτό με το το καυτό σιρόπι. Το αφήνετε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει καλά, το κόβετε σε κομμάτια, πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο φυστίκι Αιγίνης και σερβίρετε.
glykes-alchimies.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου