ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Έτσι θα κλείνεις δωρεάν ραντεβού με τον γιατρό σου μέσω Internet!

Κλείστε ραντεβού με τον γιατρό σας μέσω Internet


Πολλά από τα πιο επιτυχημένα startups σε Ελλάδα και εξωτερικό προέκυψαν επειδή ο ιδρυτής τους είδε ένα κενό στην αγορά προσπαθώντας να καλύψει μία προσωπική του ανάγκη. Μία τέτοια περίπτωση είναι και το.....
doctoranytime (www.doctoranytime.gr), το οποίο ως ιδέα προέκυψε επειδή η Ελευθερία Ζούρου, μία εκ των δύο ιδρυτών του συγκεκριμένου startup, λόγω μεγάλου φόρτου από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της, δεν προλάβαινε να κλείσει ραντεβού με έναν γιατρό.
Το doctoranytime, το οποίο ξεκίνησε να δημιουργείται τον Μάιο του 2012, είναι μία καινοτόμος υπηρεσία στο χώρο της υγείας υγείας για εύκολο και γρήγορο κλείσιμο ραντεβού μέσω διαδικτύου (ή και μέσω τηλεφώνου για όσους το επιθυμούν) σε γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα σ’ όλη την Ελλάδα. Πάνω από 40 πόλεις εξυπηρετούνται από το doctoranytime με τον κύριο όγκο γιατρών και διαγνωστικών κέντρων να βρίσκεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ υποστηρίζονται όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως σημειώνει στο imerisia.gr, η κ. Ζούρου η αρχική επένδυση ήταν της τάξεως των 200.000 ευρώ και έγινε με ίδια κεφάλαια από τους δύο ιδρυτές (σ.σ. την ίδια και τον Μάχερ Σέφραν) και τον Απόστολο Αποστολάκη, έναν από τους πιο γνωστούς ανθρώπους στο χώρο των ελληνικών startups. “Η συνολική επένδυση έχει φθάσει στις 650.000 ευρώ” σημειώνει η κ. Ζούρου, επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχει χρειαστεί να αναζητήσουν χρηματοδότηση από κάποιο fund, καθώς το doctoranytime έχει καταφέρει να έχει σημαντικά έσοδα από την αρχή της λειτουργία τους.
Χρήστες και πλατφόρμα
Οι εγγεγραμμένοι χρήστες ξεπερνούν τους 80.000, ενώ στην πλατφόρμα συμμετέχουν 3000 γιατροί και 100 διαγνωστικά κέντρα. Σύμφωνα με την κ. Ζούρου, χρειάστηκε πάντως υπομονή και επιμονή προκειμένου να πειστούν οι γιατροί για τα οφέλη της υπηρεσίας, όπως είναι η δυνατότητα για κλείσιμο ραντεβού οποιαδήποτε στιγμή, η διαφήμιση που έχουν αλλά και η πρόσβαση σε ένα ευρύ κοινό. Για τους χρήστες, τα βασικά οφέλη περιλαμβάνουν εκτός από την ευκολία και την ταχύτητα, το γεγονός ότι οι τιμές που μπορούν να βρουν είναι καλύτερες λόγω του ανταγωνισμού που δημιουργείται.
Τα κύρια έσοδα προέρχονται από τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους γιατρούς, οι οποίοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το doctoranytime ακόμη και για να οργανώσουν το γραφείο τους.
Στην πλατφόρμα, ο χρήστης μπορεί να δει τις διαθέσιμες ώρες ραντεβού του κάθε γιατρού, βιογραφικό-εμπειρία  καθώς και την αντίστοιχη βαθμολογία – αξιολόγηση  από χρήστες- ασθενείς που έχουν επισκεφθεί τους γιατρούς.  
Υπάρχει μόνιμα  η δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού με γιατρούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έναντι του ποσού των 20 ευρώ. Επιπλέον, δίνεται και η επιλογή της κατ’οίκον επίσκεψης από τους ιατρούς του δικτύου όλες τις μέρες και τις ώρες της εβδομάδας (24/7). Σημειωτέον ακόμη πως η υπηρεσία διατίθεται πλέον και σε iOS και Android app.
Αξιολόγηση
Μία σημαντική διαφορά του doctoranytime είναι η δυνατότητα που υπάρχει για σχόλια και αξιολόγηση των γιατρών από τους χρήστες. Η συγκεκριμένη δυνατότητα εισήχθη στην πλατφόρμα από το 2014 και σύντομα οι αξιολογήσεις θα είναι ορατές και στο κομμάτι των διαγνωστικών κέντρων.
Ένα δεύτερο σημείο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η ενσωμάτωση στην πλατφόρμα του doctoranytime διαγνωστικών κέντρων, κάτι που δεν δεν υφίσταται ως υπηρεσία κατ’ αυτόν τον τρόπο ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στο εξωτερικό. Μέσω της υπηρεσίας των διαγνωστικών κέντρων οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την εξέταση που θέλουν σ’ ένα εύρος 3000 εξετάσεων, να συγκρίνουν κόστος, παρεχόμενες υπηρεσίες & προσφερόμενο εξοπλισμό αλλά και να δουν τη διαθεσιμότητα των ραντεβού.

του Δημήτρη Μαλλά
dmallas@pegasus.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου