ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Φρουτένιος χαλβάς με σάλτσα σοκολάτας

Μερίδες: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
 
Υλικά

Για τον χαλβά

1 lt νερό
πορτοκάλια βρασμένα και αλεσμένα
1 λεμόνι βρασμένο και αλεσμένο
1 ξύλο κανέλας
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. ανθόμελο
300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό καβουρδισμένο
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό καβουρδισμένο
100 γρ. φρέσκο βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 
100ml σπορέλαιο
100 γρ. καρύδα τριμμένη
100 γρ καρύδια τριμμένα
2 βανίλιες σκόνη
 
Για την σάλτσα σοκολάτας

300 γρ. σοκολάτα Κουβερτούρα 55% κακάο
300 γρ σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σ ρούμι λευκό η κονιάκ
800 ml κρέμα γάλακτος  35%
 
Διαδικασία

Πλύνετε τα πορτοκάλια και στεγνώστε τα με μια πετσέτα καθαρή. Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα βρασμένα πορτοκάλια και λεμόνι και χτυπήστε για 3΄μέχρι να πολτοποιηθούν.  Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το νερό, το ξύλο κανέλλας,  την ζάχαρη, το μέλι και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα για 1΄. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήστε για 5΄μέχρι να δέσει ελαφριά το σιρόπι.  Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφαιρέστε το ξύλο κανέλας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το σπορέλαιο, το σιμιγδάλι ψιλό, το σιμιγδάλι χοντρό. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα για 3΄μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι.  Προσθέστε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το λεμόνι, την τριμμένη καρύδα, τα τριμμένα καρύδια και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα για 2΄. Ρίξτε το σιρόπι και ανακατέψτε για 5΄ με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το μείγμα.  Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξτε το βούτυρο, της βανίλιες και ανακατέψτε με την ξύλινη κουτάλα για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί η σε μια φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση και ρίξτε το μείγμα χαλβά. Στρώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε να κρυώσει για 1 ώρα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε την κουβερτούρα, την σοκολάτα γάλακτος, την κρέμα γάλακτος, το ρούμι και βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια παχιά σάλτσα σοκολάτας. Περιχύστε με την σάλτσα σοκολάτας  τον χαλβά.  Αφήστε να κρυώσει για 2 ώρες και κόψτε τον χαλβά με μυτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου