ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Απάτη το κοινωνικό μέρισμα, ελάχιστοι τελικά θα το πάρουν!

                             
Την Μεγάλη Τετάρτη ακριβώς όπως και ο Ιούδας με το Χριστό έτσι και η κυβέρνηση με την συμπαράσταση όλων μηδενός εξαιρουμένων των δημοσιογράφων ανακοίνωσε την ψήφιση του  ΚΥΑ για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος (ΠΟΛ. 1111/16.4.2014). Πολλοί εξετάζοντας τα
εισοδηματικά κριτήρια χάρηκαν νομίζοντας ότι είναι ανάμεσα στους 1.000.000 δικαιούχους(κατά τις ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις). Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Και στην προκειμένη περίπτωση ξενοδόχος είναι τα ψιλά γράμματα  . Ας δούμε ενα παράδειγμα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
 Ο κύριος Φυτό με εισόδημα ετήσιο 6000 ευρώ τηρώντας και το όριο των 125000 ευρω για τα ακίνητα χάρηκε γιατί νομιζει ότι θα πάρει το πεντακοσάρικο. Ας δούμε όμως πως ζει ο κύριος φυτο

ΕΣΟΔΑ
6000 ετήσιο εισόδημα / 12 μήνες = 500 ευρω εισόδημα το μήνα

ΕΞΟΔΑ ΜΗΝΙΑΙΑ
200 ενοίκιο
50 κοινόχρηστα
30 τηλεφωνο
10 ύδρευση
50 ΔΕΗ
60 θέρμανση
50 μετακινήσεις μεσω λεωφορείων .κλ.π.
50 απροσδόκητα έξοδα
0 φαγητό (τα φυτά δεν τρώνε)
0 διασκέδαση ( τα φυτα δεν διασκεδάζουν)
0 κάπνισμα ( τα φυτά δεν καπνίζουν)
0 έξοδα αυτοκινήτου (τα φυτά δεν έχουν αυτοκίνητο)
500 ευρω συνολικά μηνιαία έξοδα
                                            
Βλέποντας λοιπόν ο κύριος Φυτό την οικονομική του κατάσταση και βλέποντας ότι δεν έχει χρήματα ούτε για φαγητό σκέφτηκε  να αφήσει το σπίτι με το ενοίκιο και να μείνει παρέα με τους υπερήλικες γονείς του. Δήλωσε λοιπόν στη φορολογική του δήλωση ότι φιλοξενείτε στους γονείς του. Αυτό ήταν και το τέλος στο όνειρό του ότι θα ήταν δικαιούχος του επιδόματος.
Βασική προυπόθεση για να είναι κάποιος δικαιούχος μερίσματος είναι ή να μένει στο ενοίκιο και να μην έχει να φάει ή να έχει σπίτι στο όνομα του .

Η κυβέρνηση κάνει την δουλειά της . Άπαντες όμως οι δημοσιογράφοι είναι ηλίθιοι και δεν μας λένε αυτή την σκληρή αλήθεια ή άπαντες ενημερώνουν τον κόσμο βάσει κυβερνητικών ανταλλαγμάτων; Θα μου πείτε εδώ οι δημοσιογράφοι μας λένε και μάλιστα το βροντοφωνάζουν ότι εάν ένας πολίτης πεθαίνει από την πείνα και βρεθεί ξαφνικά σε ένα μαγαζί τροφίμων και του χαρίζουν  ένα κομμάτι σάπιο κρέας που βρωμάει και ένα κομμάτι  φαινομενικά τουλάχιστον υγιές κρέας θα πρέπει να διαλέξει το σάπιο γιατί το υγιές ίσως κρύβει κάτι άσχημο. Με αυτόν το τρόπο αρκετά χρόνια μας οδηγούν να ψηφίζουμε σάπια κατεστημένα θέτοντας διλλήματα για την προέλευση και τις προθέσεις οτιδήποτε και οποιουδήποτε νέου σχήματος εμφανίζετε στην πολιτική σκηνή αυτού του τόπου.

Τα συμπεράσματα δικά σας. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου