Εύκολο, δροσερό και με τον καλύτερο συνδυασμό γεύσεων. Κακάο και καφές. Με μία λέξη μόκα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι καφέ θέλετε φίλτρου ή εσπρέσο.
Μιλκσέικ μόκα. Μία παγωμένη απόλαυση…
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια παγωτό βανίλια
- 1-2 κουταλιές σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι καφέ, διατηρημένο σε απλή ψύξη
- προαιρετικά: 2-4 κουταλιές της σούπας χωρίς ζάχαρη γάλα καρύδας
- προαιρετικά: σαντιγί
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε το παγωτό, την σκόνη κακάο (ξεκινώντας με 1 κουταλιά) και τον καφέ (αρχίζοντας με 1/2 φλιτζάνι) σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και λείο. Προσθέτουμε περισσότερο καφέ ή γάλα (προαιρετικά) εάν θέλουμε.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε υλικά αν χρειάζεται, προσθέτοντας περισσότερο κακάο σε σκόνη για περισσότερη γεύση σοκολάτας, καφέ για περισσότερη γεύση καφέ ή γάλα για κρεμώδη υφή (προαιρετικό).
- Το χωρίζουμε μεταξύ 2 ποτηριών και γαρνίρουμε με μία μπάλα σαντιγί στην κορυφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου