Στη δεύτερη φάση του μπαίνει το πρότζεκτ «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» ή «το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας» που οραματίστηκε και πραγματοποιεί, από τον περασμένο Ιούνιο στο Χαλάνδρι, η ....
εικαστικός και ιστορικός τέχνης Ελένη Πολυχρονάτου.
Σε δώδεκα επιλεγμένα σημεία του δήμου Χαλανδρίου, τοποθετήθηκαν την 1η Οκτωβρίου, δώδεκα νέες, διαφορετικές εκδοχές του ίδιου μοντέλου από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ, για τη δημιουργία ενός νέου τρόπου και χώρου συγκέντρωσης και ανταλλαγής ρούχων, αγαθών ή τροφίμων.
Τι είναι οι «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου»; Πρόκειται για παραλλαγές ενός γλυπτού ύψους έως και 1,80 μ. που ξεκινάει από το έδαφος, για να μιλήσει στην καρδιά του ανθρώπου. Πολύ απλά, τρείς ευθείες δεμένες στη μέση φτιάχνουν την Κρεμάστρα του Δημόσιου Χώρου. Επιπροσθέτως, τα μέρη του αντικειμένου μπορούν να συναρμολογηθούν με ποικίλους τρόπους.
Η κοινωνική διάσταση αυτής της ουτοπικής κίνησης είναι προφανής. «Το έργο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ”ζωντανό γλυπτό” το οποίο οφείλει να προσφέρει μια λειτουργία στην κοινότητα, μεταμορφώνοντας το δημόσιο χώρο από μια εικόνα βαρβαρότητας σε μια εικόνα τρυφερότητας», λέει η Ελ. Πολυχρονάτου.
Οι «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» ή « ο Σύμβολο της Αμοιβαιότητας» δεν χρησιμοποιεί τον δημόσιο χώρο απλώς ως ”εκθεσιακό” χώρο. Είναι μια μορφή τέχνης που διαμορφώνεται μέσα από τη συμμετοχή των διάφορων χρηστών και, κατά συνέπεια, δεν τελειώνει ποτέ. Κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στο έργο/βασικό μοντέλο, αλλάζοντας πολλές φορές την όψη και την λειτουργία του. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Όμηρος Κοσμίδης, Μιχαέλα Λογιώτατου, Βούλη Δριτσάκου, Σπύρος Χαραλαμπόπουλος, Ζωή Αρβανίτη, Κώστας Κόντης, Αφροδίτη Σαρταμπάκου, Αντρέας Τσερπέλης,EllenA Pili, Στέφανος Σουβατζόγλου, Τόμυ Ιβάνωφ, Ελένη Πολυχρονάτου.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου