ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

5 “διαφορετικές” ιστορίες αγάπης!

Έχετε μπουχτίσει από τα επιφανειακά ερωτικά μυθιστορήματα που κατακλύζουν τα βιβλιοπωλεία τα τελευταία χρόνια; Σας έχουμε 5 προτάσεις για μερικές λίγο διαφορετικές ιστορίες αγάπης.

Νορβηγικό Δάσος, Haruki Murakami
Η ευαίσθητη ιστορία που έπλασε ο Murakami έγινε και ταινία. Ο φίλος του Toru, ο Kizuki, αυτοκτόνησε στα 19 του και ο Toru συμπαρστέκεται στην κοπέλα του φίλου του, τη Naoko, μια ευαίσθητη κοπέλα που έγινε δεκτή σε ψυχιατρική κλινική. Η νουβέλα είναι μια εξαιρετική ιστορία αγάπης, αλλά και μια ματιά στην ανία των μαθητικών χρόνων στην Ιαπωνία.
Μαντάμ Μποβαρύ, Gustave Flaubert
Τα όνειρα και η φαντασία της Έμα, που μεγαλώνει σε μοναστήρι, πλάθουν μια ζωή γεμάτη χλιδή, πάθος και βυρωνικούς εραστές. Η προσγείωσή της στην πραγματικότητα είναι ανώμαλη και γίνεται οδυνηρή με τον γάμο της με τον αγροτικό γιατρό Μποβαρύ. Μέσα στο πνιγηρό περιβάλλον αναζητά μάταια την ελπίδα σε αγκαλιές εραστών, για να καταλήξει να αυτοκτονεί με αρσενικό, γυρεύοντας τη λύτρωση. Έργο δυνατό και βαθύ, που αναδεικνύει την ύψιστη ανάγκη του ανθρώπου να αγαπηθεί και να ερωτευτεί. 
Έρωτας στα χρόνια της χολέρας, Gabriel García Márquez
Το κλασικό αυτό αριστούργημα, η ιστορία αγάπης του Florentino και της Fermina, που περνά από εμπόδια και δυσκολίες, κρατώντας τον Florentino για πάντα δέσμιο της αγάπης και του έρωτα. Ένα εύστοχο και διαχρονικό ερώτημα για το πότε η αφοσίωση γίνεται εμμονή.
Ο εραστής, Marguerite Duras
Πρόκειται για την αυτοβιογραφία της Duras που κυκλοφόρησε το 1984. Η ιστορία αποκαλύπτει το ειδύλλιο ανάμεσα σε ένα ευκατάστατο κορίτσι στην εφηβεία του και έναν μεγαλύτερο κι εύπορο Κινέζο.
Μπρος γκρεμός και πίσω... ράφι (Το ημερολόγιο της Bridget Jones), Helen Fielding
Η αγαπημένη ταινία πολλών, ήταν πρώτα βιβλίο. Σε αυτό περιγράφεται η ζωή και οι ανησυχίες της Bridget Jones, μιας καθημερινής κοπέλας που δεν πάσχει ούτε από νοητική ούτε από κάποια σωματική διαταραχή. Δεν έχει κανένα άλλο εμπόδιο στη ζωή της παρά μόνο την προσωπικότητά της. Αλλά και μόνο αυτό φτάνει. Αν και το συγκεκριμένο βιβλίο το διαβάζουν σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες, ενδεχομένως να έπρεπε να περάσει και στα χέρια των ανδρών. Τα κωμικά στοιχεία και η εξαιρετική αφηγηματική γραφή του, το καθιστούν ένα από εκείνα τα βιβλία που πρέπει να βάλετε στη λίστα σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου