ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Βήμα προς βήμα πως θα ενοικιάσεις το σπίτι σου ή το εξοχικό σου σε ξένους τουρίστες!

Ενδιαφέρεστε να ταξιδέψετε στον κόσμο αλλά σας απασχολούν τα έξοδα της διαμονής; Μια νέα υπηρεσία ενοικίασης δωματίων και κατοικιών έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα που ξέραμε. Είναι ήδη ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό και αναμένεται να γίνει η νέα μόδα και στην Ελλάδα.  
 
Η διαμονή αλλάζει διάσταση και προχωράει ένα βήμα πιο πέρα με την ίδρυση της Airbnb, μιας υπηρεσίας που έγινε μόδα στο εξωτερικό και διαδίδεται στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα το 2008 όταν δυο σχεδιαστές που διέθεταν έξτρα χώρο στο σπίτι τους, αποφάσισαν να φιλοξενήσουν τρεις ταξιδιώτες που έψαχναν ένα μέρος για να μείνουν.
Σήμερα, εκατομμύρια οικοδεσπότες και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει έναν δωρεάν λογαριασμό στην Airbnb όπου προβάλουν το χώρο τους και τον νοικιάζουν σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Αν ενδιαφέρεστε να νοικιάσετε ένα κατάλυμα τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τα παρακάτω:

Πρώτο βήμα: Δημιουργία λογαριασμού
Αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό εδώ είτε μέσω Facebook είτε μέσω Google. Η εγγραφή και η δημιουργία ενός λογαριασμού στην Airbnb εντελώς δωρεάν, είτε θέλετε να ταξιδέψετε είτε να καταχωρήσετε το χώρο σας. Μετά την εγγραφή θα πρέπει να ολοκληρώσετε το προφίλ σας εισάγοντας μερικές πληροφορίες. 
Δεύτερο βήμα: Αναζήτηση χώρου
Αφού ολοκληρώσετε την δημιουργία του προφίλ σας, το επόμενο βήμα είναι να αναζητήσετε τους προορισμούς που σας ενδιαφέρουν. Για πιο σχετικά αποτελέσματα, καλό είναι να περιορίσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας τον κατάλληλο προορισμό, τον αριθμό των ατόμων και τις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν.
Υπάρχουν τρεις τύποι δωματίων:
  • κοινόχρηστα δωμάτια
  • ιδιωτικά δωμάτια
  • ολόκληρα σπίτια/διαμερίσματα
Τρίτο βήμα: Κράτηση χώρου
Αφού αποφασίσετε πού θέλετε να μείνετε τότε θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία αποστολής μηνυμάτων της Airbnb για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια καταχώρηση ή ένα οικοδεσπότη προτού υποβάλετε ένα αίτημα κράτησης.
Για να στείλετε μήνυμα:
  • Εγγραφείτε στην Airbnb και συνδεθείτε.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί "Επικοινωνήστε μαζί μου" στη σελίδα μιας καταχώρησης. Βρίσκεται κάτω από τη φωτογραφία προφίλ του οικοδεσπότη.
  • Εισάγετε τις ημερομηνίες κατά τις οποίες ο χώρος είναι διαθέσιμος βάσει του ημερολογίου.
Αν δεν είστε βέβαιος για τις ακριβείς ημερομηνίες που θα ταξιδέψετε, απλά εισάγετε ένα εύρος ημερομηνιών κατά προσέγγιση. Όταν έρθει η ώρα να κάνετε κράτηση, θα μπορέσετε να προσαρμόσετε ανάλογα τις ημερομηνίες του αιτήματός σας.
Οι ερωτήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δημιουργήσετε μια σχέση, να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προτιμήσεις διαμονής του οικοδεσπότη σας, αλλά και να καθορίσετε τις προσδοκίες σας.
Διαβάστε οπωσδήποτε την περιγραφή της καταχώρησης, την πολιτική ακύρωσης, τις παροχές και τους κανόνες σπιτιού για να μπορέσετε να ξεκαθαρίσετε με τον οικοδεσπότη όλα όσα χρειάζεστε. Δείτε ένα παράδειγμα ΕΔΩ
Τέταρτο βήμα: Πληρωμή
Όταν ένας επισκέπτης υποβάλλει ένα αίτημα κράτησης σε κάποιον οικοδεσπότη, ο επισκέπτης παρέχει τα στοιχεία πληρωμής του και η μέθοδος πληρωμής του ενδέχεται να εξουσιοδοτηθεί για μια χρέωση. Αν το αίτημα κράτησης αποσυρθεί, απορριφθεί ή λήξει, δεν ολοκληρώνεται η χρέωση και τυχόν εξουσιοδοτήσεις ακυρώνονται.
Αν η κράτησή σας γίνει δεκτή, η πληρωμή υποβάλλεται σε επεξεργασία από την Airbnb. Είτε η κράτησή σας ξεκινά σε δύο μέρες είτε σε δύο μήνες, η εταιρεία κρατάει την πληρωμή για 24 ώρες μετά την άφιξη προτού τη μεταφέρει στον οικοδεσπότη. Έτσι, και οι δύο πλευρές έχουν τον χρόνο να βεβαιωθούν ότι πληρεί ο ένας τις προϋποθέσεις του άλλου.
Προσοχή όμως γιατί η Airbnb δεν δέχεται πληρωμές με μετρητά. Για την τήρηση των όρων χρήσης της εταιρείας, οι συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται μέσω της ιστοσελίδας ηλεκτρονικά. Η εταιρεία φυσικά εγγυάται για την ασφάλεια των χρημάτων. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ 
Πέμπτο βήμα: Άφιξη
Οι επισκέπτες και οι οικοδεσπότες κανονίζουν μεταξύ τους τις λεπτομέρειες της άφιξης, της ανταλλαγής κλειδιών και της αποχώρησης. Δεν υπάρχει κάποια online διαδικασία άφιξης ή αποχώρησης. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές που παρέχει η εταιρεία σε αυτήν την περίπτωση ΕΔΩ

Σε περίπτωση που διαθέτετε χώρο και θέλετε να τον εκμεταλλευτείτε μέσω της υπηρεσίας τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα ΕΔΩ 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου