Μία πίτσα υπέροχη και γλυκιά! Την δοκίμασα πρώτη φορά σε ένα ιταλικό εστιατόριο. Μας λέει η σερβιτόρα «Τι γλυκό θέλετε; Μία γλυκιά πίτσα με nutella;» Αναρωτήθηκα λίγο «μα καλά γλυκιά πίτσα;» Κάθε ενδοιασμός μας εξαφανίστηκε αφού
την δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε όλοι. Απλά τέλεια! Πήρα την συνταγή και την έφτιαξα και σπίτι.
Μία αλλιώτικη πίτσα με πολύ πολύ γλύκα…
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
- 1 φλιτζάνι πολύ ζεστό νερό
- 3 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Στο μπολ του μίξερ χρησιμοποιώντας τον γάντζο ζύμης, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι για λίγα δευτερόλεπτα. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε την μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να καθίσει για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα και το λάδι. Ενώ το μίξερ βρίσκεται σε λειτουργία, προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς αργά. Ανακατεύουμε μέχρι όλα να αναμειχθούν καλά και προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλεύρι (προσέθεσα 1/4 φλιτζανιού) μέχρι η ζύμη να μην είναι τόσο κολλώδης. Με αλευρωμένα χέρια, αφαιρούμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε μία επιφάνεια με λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν 40 εκατοστών κύκλο. Σέρνουμε την ζύμη μαζί με την λαδόκολλα σε μία πέτρα ψησίματος ή ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να είναι χρυσή και τραγανή. Αφαιρούμε από τον φούρνο και απλώνουμε στην κορυφή με υλικά …
Υλικά:
- nutella, όσο θέλετε
- 1 μήλο ψιλοκομμένο
- 2/3 φλιτζανιού καβουρδισμένα κομμάτια καρυδιών
- 2/3 φλιτζανιού κομμάτια μαλακής καραμέλας
- φρεσκοαλεσμένο θαλασσινό αλάτι- απαλά πασπαλισμένο πάνω από ολόκληρη την πίτσα
Περιχύνουμε με λίγη ζεστή nutella και απλώνουμε τα υλικά από πάνω. Κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Για 8-12 μερίδες ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου