ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

10+1 τρόποι να φτιάξεις το κέφι σου. Ώπα!

Είναι στο χέρι σου να χαμογελάσεις ξανά, να φουσκώσεις από αισιοδοξία, να τα δεις όλα άσπρα. Αλήθεια σου λέμε
.

Δεν ξέρω αν είμαι επηρεασμένη από το #instagreece_happy ή από το ότι στις 12 Σεπτεμβρίου έρχεται η Ημέρα Θετικής Ενέργειας. Το γεγονός είναι όμως ένα: θέλω να βγω στους δρόμους να φωνάξω με τα χέρια ανοιχτά: σκέψου θετικά, σκέψου θετικά. (Βλέπεις, από τον ενθουσιασμό μου έβγαλα και στιχάκι - εντάξει όχι και πολύ εμπνευσμένο, αλλά η προσπάθεια μετράει).
Aντ' αυτού θα περιοριστώ να μεταδώσω μικρόβια θετικής ενέργειας σε σένα που με διαβάζεις. Ορίστε λοιπόν, 10 τρόποι (από τους πολλούς, από τους πάααααρα πολλούς) που θα σε κάνουν χαρούμενη ή έστω πιο χαρούμενη από ότι είσαι τώρα που κατσουφιάζεις επειδή μπήκε ο Σεπτέμβρης, μάλωσες με το αμόρε, πιέζεσαι στη δουλειά κ.ο.κ.

1. Βάλε ρυθμική μουσική. ΔΥΝΑΤΑ.

Δε χρειάζεται να σου πούμε ότι υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι η μουσική βοηθά στην ψυχολογία. Το έχεις ζήσει και αρκεί να το υπενθυμίζεις στον εαυτό σου κάθε φορά που δεν είσαι και πολύ στα πάνω σου. Ένα αγαπημένο κομμάτι που θα σε κάνει να κουνηθείς σωματικά και ψυχολογικά, θα σε σώσει. Η ένταση είναι απαραίτητη για εσένα που δεν είσαι καλλίφωνη και λυπάσαι τους γείτονες.

2. Ξεφύλλισε ένα άλμπουμ

Τα παλιά άλμπουμ (ναι εκείνα με φωτογραφίες σου από παιδάκι) είναι ένας θησαυρός στο σπίτι σου. Αρκεί να τα ξεφυλλίσεις και μετά από λίγο θα διαπιστώσεις ότι νιώθεις πιο ήρεμη, πιο γεμάτη και πιο αισιόδοξη για το μέλλον. Ερευνητές το έχουν διαπιστώσει και εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε. Λίγες φορές βλέπεις παλιές εικόνες και γελάς σα χαζή από τη γλύκα;

3. Μίλα σε έναν άγνωστο

Μπορεί να σε απέτρεπαν παλιότερα από το να μιλάς σε άτομα που δε ξέρεις, όμως πρόσφατη έρευνα έρχεται να μας πει ότι τα οφέλη από μια τέτοια επικοινωνία είναι πολλά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το να μιλάμε σε ξένους, μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.

4. Μίλα γενικότερα

Είναι ωραίο να μοιράζεσαι, ειδικά όταν πρόκειται για συναισθήματα, προβληματισμούς και σκέψεις. Να είσαι σίγουρη πως ο φίλος σου, ο κοντινός σου άνθρωπος που θα του εμπιστευτείς όλα αυτά που νιώθεις μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Πρώτον γιατί υπάρχει και σε ακούει και δεύτερον γιατί καμιά φορά, αυτά που έχει να σου πει δεν τα έχεις σκεφτεί. Σου δίνει τροφή και ανάσα.

5. Πες όχι σε θρίλερ και προβληματισμούς

Όταν είσαι "πεσμένη" άσε στην άκρη τις ταινίες εκείνες που μπορεί να σε "μαυρίσουν" ή να σε προβληματίσουν παραπάνω. Αντ' αυτού, δες μια κωμωδία, μια αγαπημένη σειρά ή ξεκίνα ένα "αισιόδοξο" βιβλίο. Για το τελευταίο, μπορεί στις πρώτες σελίδες να λες "τι λέει ο..." αλλά μετά κάπου, σε κάποια σελίδα μπορεί να καταφέρει να σε ανεβάσει.

6. Κάνε το καλό

Πολλές φορές είναι αρκετό να κάνεις κάτι καλό σε κάποιον άλλον, για να φτιάξει και η δική σου διάθεση. Ετοίμασε μια έκπληξη στον αγαπημένο σου, κάτι ευχάριστο για τη φίλη σου ή απλά κέρνα ένα ποτό. Το χαμόγελο του αποδέκτη, θα μεταδοθεί και σε σένα.

7. Ρίξτο στον γυαλό

Έχοντας μιλήσει για το "κάνε το καλό" ήρθε η ώρα να πούμε και για τα οφέλη του "γυαλού" στην ψυχολογία μας. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ο ήχος του κύματος πατάει το κουμπάκι της χαλάρωσης στο μυαλό μας. Επίσης, ο φρέσκος αέρας υπόσχεται καλύτερο ύπνο. Και όταν κοιμάσαι καλά, το πρωινό χαμόγελο είναι κομματάκι δεδομένο, δεν είναι;

8.  Ανάλαβε κάτι

Μπορεί να είναι μια νέα ασχολία, μια ομαδική "αποστολή" στη δουλειά ή απλά το να φτιάξεις την καρέκλα σου αλλιώς. Το να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με κάτι ως αρχηγός, θα σου δώσει δύναμη, κίνητρο και στο τέλος θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

9. Σκέψου θετικά

Εντάξει ναι ξέρω, κλισέ. Αλλά το να σκέφτεσαι ότι κάτι θα πάει καλά, είναι σχεδόν η μισή διαδρομή. Αν μη τι άλλο, το να απαισιοδοξείς δεν σου προσφέρει τίποτα. Χαμογέλα με κάθε ευκαιρία, κάνει τους γύρω σου πιο χαρούμενους.

10. Κάνε Like σε... χαρούμενες σελίδες

Μια ωραία υπενθύμιση για να είσαι στα up σου, είναι διάφορες σελίδες στο Facebook που ανεβάζουν καθημερινά φωτογραφίες εμψυχωτικές και θετικής σκέψης. Ψάξ' τες, ακολούθησε τες και άσ' τες να κάνουν τη δουλειά τους σε καθημερινή βάση.

+1 Διάβασε LadyLike

Στις παραπάνω σελίδες είμαστε και εμείς. Όχι να το παινευτούμε, αλλά το ξέρεις και εσύ πως εδώ έχουμε όλα όσα θες να διαβάσεις για να ταυτιστείς, να ενημερωθείς, να χαλαρώσεις. Γενικά να μην είσαι down βρε κορίτσι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου