ΥΛΙΚΑ
175 γρ. βούτυρο που έχει μαλακώσει
85 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. cranberries αποξηραμένα
8 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος, χοντροκομμένα
Χρόνος Προετοιμασίας
20'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημέιο ίσως χρειαστεί να ανακατέψουμε με το χέρι ώστε να σχηματίσουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε και του ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε μέχρι να πάνε παντού στη ζύμη.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και την πλάθουμε σε μπαστούνια των 5 εκ. περίπου. Τυλίγουμε τα μπαστούνια με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε αυτό το σημείο τη ζύμη μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο τυλιγμένη μέχρι και 3 μήνες.
Βγάζουμε τα κομμάτια της ζύμης απο το ψυγείο και τα ξετυλίγουμε απο τη μεμβράνη. Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε φετούλες ζύμης με πάχος περίπου 1 εκ.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και βάζουμε εκεί τα μπισκότα.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 160-180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Βγάζουμε τα μπισκότα απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου