ΥΛΙΚΑ
300 γρ. βούτυρο και 10 γρ. για τη φόρμα
170 γρ. ζάχαρη καστανή
5 αυγά
80 ml ρούμι μαύρο
80 ml νερό
40 ml χυμό πορτοκάλι
400 γρ. κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα με 100 γρ. ζάχαρη και 6-10 κάστανα για τη διακόσμηση
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι μια πρέζα
1/2 μπαστουνάκι βανίλια
40 ml. κρέμα γάλακτος
120 γρ. σοκολάτα 55% τεμαχισμένη
Χρόνος Προετοιμασίας
60'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Για το κέικ:
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά προσθέτουμε το ρούμι με το νερό και το χυμό εναλλάξ με το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες. Βουτυρώνουμε 1 φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα έτσι ώστε να καλύψει τα ¾ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40΄.
Για την επικάλυψη:
Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πάνω από το κρύο κέικ.
Tip
Υπολογίζουμε στον χρόνο εκτέλεσης και το καθάρισμα των κάστανων που δεν είναι συγκεκριμένος. Καλύτερα να τα έχουμε καθαρισμένα από την προηγούμενη μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου