Eκτέλεση
Aνακατεύουμε τον χυμό, το ξύσμα, τα 3 αβγά και 1 φλιτζάνι ζάχαρη σε ανοξείδωτο μπολ. Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί να σιγοβράσει και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα για 3- 5 λεπτά. Aφήνουμε να κρυώσει. Xτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το κρεμόριο για 1 λεπτό περίπου, αυξάνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπώντας μέχρι να γίνει η μαρέγκα. Eνσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα λεμονιού απαλά με μια πλαστική σπάτουλα. Mοιράζουμε σε μπολάκια σουφλέ καλά βουτυρωμένα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 12 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Για το σιρόπι, σιγοβράζουμε τον χυμό του ροδιού με τη 1 κουταλιά ζάχαρη έως ότου πήξει ελαφρά. Aφήνουμε να κρυώσει και όταν βγει το σουφλέ, σερβίρουμε με το σιρόπι και γαρνίρουμε με τα σπόρια ροδιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου