ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Εσείς παρέα με τους δήθεν και αυτά τα Χριστούγεννα. Οδηγός επιβίωσης σας !


Τα Χριστούγεννα καταφθάνουν, όπως και τα γνωστά τραπεζώματα και ρεβεγιόν. Μέρες συντροφικότητας, αγάπης και αλληλοσυγχώρησης συνηθίζουμε να λέμε.
Είναι, όμως, τόσο ευχάριστες για όλους;
Σκεφτείτε πόσο περιμένετε τα Χριστούγεννα, ειδικά όσοι εργάζεστε, για να απολαύσετε λίγες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό, όμως, όταν ξέρετε ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα αναγκαστείτε να συνφάγετε με ανθρώπους όχι και τόσο ευχάριστους; Αυτή η δυσάρεστη αίσθηση που σας προκαλείται μόνο με την σκέψη ότι θα αναγκαστείτε να υποστείτε κάποιους αγενείς και ξινούς συγγενείς, έστω και για λίγες ώρες…
χριστούγεννα με συγγενείς, χριστουγεννιάτικες συνεστιάσεις, χριστουγεννα μελαγχολια, μελαγχολικα χριστουγεννα, συνεστιάσεις με συγγενεις, χριστουγεννα συγγενεις
Και ναι, στις χριστουγεννιάτικες συνεστιάσεις θα βρείτε τη γνωστή θεία Λίτσα που ενώ θα δει τον ανιψιό της να μην έρχεται συνοδευόμενος με τη γυναίκα του και ενώ θα έχουν φθάσει στ’ αυτιά της οι φήμες για το διαζύγιο που βιώνει, θα ρωτήσει: «Μανώλη, πού είναι η Βούλα;». Τότε θα απλωθεί παντού η γνωστή βουβαμάρα και κάποιος θα την πάρει διακριτικά παραπέρα να της ζητήσει να είναι πιο διακριτική- ίσως.
Το μαχαίρι, όμως, θα έχει μπει ήδη βαθιά στην πληγή.
Κάπου παρά πέρα θα είναι η αδελφή της μάνας σας να λέει τη γνωστή ιστορία για την κόρη της φίλης της που είναι ακόμα ανύπαντρη, ενώ έχει περάσει τα 40, ενώ υποκρίνεται ότι ξέχασε ότι έχετε πατήσει τα 42. Ή ακόμα χειρότερα να σας ρωτά πότε θα κάνετε παιδί, ενώ είστε ήδη δύο χρόνια παντρεμένη/ος, ξεπερνώντας κάθε όριο διακριτικότητας. Μην πτοείστε. Ένα είναι βέβαιο, σε αυτούς τους ανθρώπους η ενσυναίσθηση είναι άγνωστη λέξη. Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που έχουν σοβαρά προσωπικά και ψυχολογικά προβλήματα, για να εκτονωθούν μεταβιβάζουν την κακή τους ενέργεια σε άλλους ανθρώπους, για να ξεχάσουν τα δικά τους...
Θα προσθέσω επίσης και τα ξαδέλφια, κουνιάδους, συννυφάδες που θα σου κάνουν υποδείξειςγια το πώς ταΐζεις το παιδί σου ή για το πώς το έχεις διαπαιδαγωγήσει. «Σαν να μη έχει πάρει αρκετά κιλά το τελευταίο διάστημα η μικρή…  Δεν είναι φαγανή ε;».
Όχι, φίλε μου, απλώς σκοπεύει μεγαλώνοντας να γίνει Ζιζέλ και όχι να συναγωνιστεί τους συμμαθητές της στα junk food και στην ξάπλα.
Όταν δε, αρχίσει η συζήτηση με παλιές ιστορίες, εκεί αρχίζει το μεγάλο πανηγύρι. Θυμάσαι το θείο σου το Μήτσο από τη Γαστούνη που παντρεύτηκε την αδελφή της συννυφάδας της θείας της Μερόπης; Ε, αυτουνού ο γιος πήγε στο εξωτερικό και ερωτεύτηκε μια Καναδέζα και την παντρεύτηκε κιόλας. Και το καλύτερο να πρέπει να χαιρετίσετε με φιλάκια σταυρωτά το θείο το Μήτσο, που είχετε να τον δείτε από τότε που ήσασταν 4 ετών. Μην αγχώνεστε.
Λίγες ώρες είναι θα περάσουν. Κάντε το ψυχικό.
χριστούγεννα με συγγενείς, χριστουγεννιάτικες συνεστιάσεις, χριστουγεννα μελαγχολια, μελαγχολικα χριστουγεννα, συνεστιάσεις με συγγενεις, χριστουγεννα συγγενεις
Σκεφτείτε λογικά: Αλλάζουν οι άνθρωποι; Με ελάχιστες εξαιρέσεις οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, καθώς η προσωπικότητά τους είναι αποκρυσταλλωμένη. Επομένως, ο ξινός άνθρωπος θα είναι ξινός και ο ζηλόφθονος ζηλόφθονος. Μην προσπαθείτε να αλλάξετε κανέναν ούτε απαραίτητα να δώσετε την κατάλληλη απάντηση που, ενώ φαινομενικά θα φαίνεται ως αποστόμωση, κατά βάθος θα τους έχετε δώσει ικανοποίηση ότι ασχοληθήκατε και σας «έκαψε».
Αν κάποια στιγμή νιώσετε ότι είστε έτοιμοι να εκραγείτε με τα σχόλια και με τις κοφτές ματιές, μη λειτουργήσετε παρορμητικά. Μπορείτε να κάνετε μία βόλτα το τετράγωνο να πάρετε αέρα. Πείτε ότι πάτε για τσιγάρα, κι ας μην καπνίζετε- κάτι μου λέει ότι θα το αρχίσετε. Το κρύο θα σας αναζωογονήσει. Ή μπείτε στην τουαλέτα, ρίξτε λίγο νερό στο πρόσωπο και καθίστε εκεί όσο χρειαστείτε, για να ηρεμήσετε. Μην εμπλέκεστε συναισθηματικά στις συζητήσεις και μη δίνετε διαρκώς απαντήσεις που μοιάζουν με απολογία.
Αν το σπίτι που θα γίνει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι δικό σας, να έχετε πάντοτε σε ετοιμότητα επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με τράπουλες και τύπου Pictionary, με τα οποία μπορείτε να περάσετε πολλή ώρα με μικρούς και μεγάλους. Γιατί όχι και video games! Αν έχετε μικρούς φασαριόζους επισκέπτες θα ήταν καλό να έχετε προμηθευτεί μπλοκ ζωγραφικής με ξυλομπογιές και μαρκαδόρους. Προσοχή μόνο μη ζωγραφίσουν σε ακατάλληλα μέρη…
χριστούγεννα με συγγενείς, χριστουγεννιάτικες συνεστιάσεις, χριστουγεννα μελαγχολια, μελαγχολικα χριστουγεννα, συνεστιάσεις με συγγενεις, χριστουγεννα συγγενεις
Μία άλλη λαμπρή ιδέα για να περάσει η ώρα σας είναι επιστρατεύσετε το φωτογραφικό σαςταλέντο. Φωτογραφίστε, αποτυπώστε κάθε στιγμή. Τη στιγμή που θα αγκαλιαστούν οι συγγενείς, τη στιγμή που θα ρίξουν σουβλερές ματιές ή που θα έχουν πέσει με τα μούτρα στο φαγητό. Πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα είναι ξεκαρδιστικό και ταυτόχρονα αγχολυτικό για σας.
Αν νιώσετε ότι για κανένα λόγο δεν μπορείτε να χαλαρώσετε πιείτε λίγο αλκοόλ. Πάντοτε με μέτρο. Θα απελευθερώσετε την ντοπαμίνη σας και θα παρακολουθείτε τα γεγονότα γύρω σας με ηρεμία, χαλαρά. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε και πείτε πράγματα που δεν πρέπει και μείνει κανένας θείος από καρδιακό.
Επιστράτευσε το iPhone ή Smartphone σας. Στείλε μηνύματα σε ξεχασμένες αγάπες και φίλους. Κατεβάστε εφαρμογές και δοκιμάστε καινούργια παιχνίδια.
Σκεφτείτε θετικά. Εσείς μπορεί να έχετε να αντιμετωπίσετε ένα τσούρμο από ξαδέλφια, θείους, μπατζανάκηδες, κουνιάδους, συννυφάδες κ.τ.λ., κάποιοι άλλοι άνθρωποι, όμως, ζουν μόνοι τους κι εκείνες τις άγιες μέρες δεν έχουν να μοιραστούν μια αγκαλιά, δεν έχουν να τσουγκρίσουν το ποτήρι τους μ’ ένα αγαπημένο πρόσωπο. Εκτός αυτού, σκεφτείτε ότι ίσως κάποιοι άνθρωποι από αυτούς να μην υπάρχουν του χρόνου και αξίζει να τους δείξετε αγάπη.
χριστούγεννα με συγγενείς, χριστουγεννιάτικες συνεστιάσεις, χριστουγεννα μελαγχολια, μελαγχολικα χριστουγεννα, συνεστιάσεις με συγγενεις, χριστουγεννα συγγενεις

Και μία τελευταία συμβουλή:

Αν είστε εργαζόμενοι και είστε παντρεμένοι, μην αναλωθείτε με καβγάδες για το ποιο σπίτι θα επιλέξετε, για να περάσετε τα Χριστούγεννα. Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και χρειάζεστεποιοτικό χρόνο μαζί. Αν νομίζετε ότι ένα τραπέζι με συγγενείς θα σας χαλάσει τη διάθεση, επιλέξτε να περάσετε όμορφα μαζί τα Χριστούγεννα στο δικό σας σπιτάκι. Ειδικά αν οι επιλογές και οι επιθυμίες σας δε συμπίπτουν, μην το κουράσετε το θέμα.
Η ιεράρχηση των σχέσεων είναι πολύ σημαντική. Δεν γίνεται να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.
Γιατί δε θέλετε να δείτε τα όρια που έχει η υπομονή και τα νεύρα σας αυτά τα Χριστούγεννα; Γιατί δεν αντέχετε να δείτε τους ανθρώπους που αποφεύγετε τους υπόλοιπους 11 μήνες του χρόνου; Δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικά…
 Άντε και με τις υγείες σας! Καλά Χριστούγεννα!


 galsnguys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου