ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

1ος Ηχοπερίπατος στη Λεμεσό


ixoperipatos-lemesou-a
Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 4.30μ.μ.
Περπατώ και ακούω τους ήχους της πόλης μου, τον παλμό της, τον θόρυβο που εκπέμπει. Σε μια προσωπική αναζήτηση, γυμνή από κάθε οπτική εικόνα, ο μουσικοθεραπευτής Πρόδρομος Στυλιανού προσκαλεί τους συμπολίτες του να συμμετέχουν σε μια βόλτα στην πόλη, μια διαδρομή μέσα από τους ήχους της καθημερινότητας, σε έναν περίπατο εξερεύνησης και καταγραφής του ηχοτοπίου.
Το ραντεβού είναι το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 4.30μ.μ. στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου. Για μία ώρα περίπου, οι συμμετέχοντες στη σιωπηρή πορεία θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν... πιο ηχηρά τους ήχους της πόλης που κρύβονται πίσω από την οπτική εικόνα ενός τοπίου.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως εξηγεί στη «Φ» ο κ. Στυλιανού είναι μέσα από την παρατήρηση, να αντιληφθεί ο κόσμος και να ευαισθητοποιηθεί για τις αλλοιώσεις που έχουν υποστεί τα ηχοτοπία της Λεμεσού. Εξίσου σημαντικό, σημειώνει είναι και «ο χρόνος της σιωπής που θα πρέπει να κρατήσει ο καθένας κατά τη διάρκεια της διαδρομής καθώς η σιωπή θα μας οδηγήσει στην αναζήτηση του εσωτερικού μας κόσμου». Όπως αναφέρει, «όταν παρατηρείς σιωπηρός, έρχεσαι σε επαφή με διάφορους ήχους και ανακαλύπτεις ηχοτοπία που μπορούν να σου προκαλέσουν άλλες φορές νευρικότητα και άλλες φορές ηρεμία και ποικίλα συναισθήματα».

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο στηρίζει τον μουσικοθεραπευτή παρέχοντάς του τον αναγκαίο εξοπλισμό για την ηχογράφηση της διαδρομής η οποία θα κρατηθεί σε αρχείο και θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου