ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Μπορεί η γάτα σας να σας μεταδώσει τη γρίπη?

Μπορώ να κολλήσω γρίπη από τη γάτα μου;
H "γρίπη της γάτας" μπορεί εύκολα να μεταδοθεί με το φτέρνισμα ή βήξιμο ......
..... του ζώου. Μπορεί όμως να μεταδοθεί μόνο από γάτα σε γάτα ή κινδυνεύουμε κι εμείς;

Η απάντηση είναι όχι. Αν και τα συμπτώματα μοιάζουν με την ανθρώπινη γρίπη μην ανησυχείτε, δεν μπορείτε να κολλήσετε γρίπη από τη γάτα σας.  Εάν η γάτα σας κολλήσει γρίπη θα πρέπει να τη φροντίσετε σωστά.

Ποια είναι τα συμπτώματα της γρίπης;

Έλκωση της γλώσσας, ούλων και ματιών
Φτέρνισμα
Πυρετός
Βλεννοπυώδες ρινική καταρροή
Απώλεια όρεξης
Τα μικρά γατάκια είναι πιο εύκολο να κολλήσουν γρίπη μιας και το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ακόμη "ανώριμο".

Εάν η γάτα σας δεν έχει κάνει το απαραίτητο εμβόλιο και κολλήσει γρίπη, είναι  καθαρά θέμα του ανοσοποιητικού της συστήματος να πολεμήσει τον ιό. Ο κτηνίατρος ίσως σας συστήσει τη χρήση αντιβιοτικών. Εάν δεν φροντίσετε την γάτα σας η γρίπη μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία. 

Το παραπάνω άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τον κτηνίατρο σας.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου