ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ιδού το «ειδικό» παγωτό που σώζει την καρδιά!


Αποτέλεσμα εικόνας για παγωτο κακαο

Την δροσερή απόλαυση, το παγωτό, επιστρατεύουν οι επιστήμονες για να αντιμετωπίσουν την υπ' αριθμόν 1 απειλή των αντρών: Τα καρδιακά νοσήματα.....


Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι ερευνητές δημιούργησαν μία παγωμένη απόλαυση που μπορεί και βοηθά τον οργανισμό ως εξής: ενισχύει την ροή του αίματος και μειώνει τις επιβλαβείς συνέπειες του στρες στα κύτταρα της καρδιάς. 

Πώς το πέτυχαν αυτό;  Το παγωτό αυτό εμπεριέχει πολυφαινόλες , μία μορφή αντιοξειδωτικών που βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα. 

Έρευνες έδειξαν πως οι πολυφαινόλες βοηθούν στα την αιμοφόρα αγγεία. Για το λόγο αυτό, οι επιστήμονες είχαν την ιδέα να τις συμπεριλάβουν σε ορισμένα τρόφιμα για να θωρακίσουν τον ανθρώπινο οργανισμό- όχι μόνο των αντρών αλλά και των γυναικών - απέναντι στις καρδιακές νόσους. 
  
 "Δεν ξέρουμε αν οι γιατροί θα συμβουλεύουν τα άτομα που έχουν προδιάθεση σε καρδιακά νοσήματα να καταναλώνουν πιο πολύ παγωτό, ωστόσο, θα ήταν μία καλή λύση", σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα. 

Οι πολυφαινόλες εμπεριέχονται σε διάφορα τρόφιμα και ποτά όπως, το κόκκινο κρασί ,η μαύρη σοκολάτα,τα λαχανικά , τα καρύδια και το πράσινο τσάι.  
   
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης ζήτησαν από 14 εθελοντές να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες παγωτού με κακάο και πράσινο τσάι. 



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου