ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Καζαμίας 2057, η Ελλάδα 40 χρόνια μετά!

Το σημερινό κείμενο -υπό τη μορφή Kαζαμία- αποτελεί μία προσπάθεια να μας μεταφέρει σε ένα τρομακτικό μέλλον όπου θα έχουν πλέον επικρατήσει οι κάθε μορφής ...ανώμαλοι.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Την Πρωτοχρονιά σε πανηγυρική τελετή στο Σύνταγμα η Ελλάδα ανακηρύσσεται η πρώτη χώρα Vegan στον κόσμο. Δάκρυσε η εικόνα της Νανόχηνας της Χρυσοτόκου. Κοσμοσυρροή χιλιάδων πιστών της οικολογίας που προσκυνούν το θαύμα στον Ναό της Σωτηρίας της Φύσης δημιουργεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας για δέκα ημέρες. Εγκρίθηκε η πρόταση νόμου στη Βουλή για επαναφορά της Ιεράς Εξέτασης, που θα επιφορτιστεί με το ιερό καθήκον της οικολογικής ανάνηψης των κυνηγών.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Μονάδες της Οικολογικής Στρατοχωροφυλακής συνέλαβαν στην οροσειρά της Ροδόπης γιδοβοσκό για ακουστική όχληση και πρόκληση ψυχολογικού τραύματος σε ενήλικο λύκο που επισκέφθηκε τον στάβλο του. Χιόνια έπεσαν στην κορυφή του Ολύμπου.Συνελήφθη κυνηγός που περιφερόταν ασκόπως στο δάσος της Πάρνηθας.


ΜΑΡΤΙΟΣ

Με λαμπρές εκδηλώσεις και παρελάσεις σε όλες τις πόλεις εορτάσθηκε η εθνική εορτή του χελιδονίσματος. Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν στα πλήθη οι παρελαύνοντες σχηματισμοί της Οικολογικής Αστυνομίας. Ανακαλύφθηκε το φάρμακο για τη φαλάκρα του Φαλακροκόρακα. Εμφάνιση της σπάνιας κίτρινης νυχτοπεταλούδας στο κέντρο της Αθήνας. Παγκόσμια συγκίνηση.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ανθισαν οι κερασιές στον κάμπο της Κατερίνης. Βροχές και κρύο την ημέρα του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές της χώρας οδήγησαν σε ακύρωση του καθιερωμένου σουβλίσματος καρότων και μπιζελιών. Καταργήθηκε επιτέλους με Οικολογικό Διάταγμα το τελευταίο εναπομείναν βάρβαρο έθιμο του τσουγκρίσματος των αβγών. Κηρύσσεται επισήμως ο πρώτος διωγμός των κυνηγών.

ΜΑΪΟΣ

Σοβαρό θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύματα τριάντα πορτοκαλόχρωμες τριχωτές κάμπιες στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Καλαμπάκας. Οι άτυχες βραδυπορούσες κάμπιες διέσχιζαν το οδόστρωμα για να επισκεφθούν παρακείμενο πεύκο. Ο ασυνείδητος οδηγός συνελήφθη από την Αμεση Οικολογική Δράση και οδηγήθηκε στις Οικολογικές Φυλακές Αίγινας. Εκατό και πλέον οι τραυματισμένες κάμπιες. Απαγόρευση του ρεψίματος για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακος. 




ΙΟΥΝΙΟΣ

Απαγορεύτηκε οριστικά το κολύμπι στη Μεσόγειο μετά από προσφυγή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προστασίας Φυτοπλαγκτού στο Διεθνές Οικολογικό Δικαστήριο. Η θερμοκρασία άγγιξε τους 35οC στην Αθήνα. Απαγόρευση χρήσης αυτοκινήτων. Καθιέρωση ισότιμων πολιτικών δικαιωμάτων ανθρώπων και ζώων. Καθημερινές διαμαρτυρίες των οργανώσεων προστασίας φτέρης και χλόης για ρατσιστικούς διαχωρισμούς των έμβιων όντων συντάραξαν το πανελλήνιο.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Αγρια δολοφονία οικογένειας τρωκτικών που αναπαύονταν στη φωλίτσα τους μέσα σε χωράφι με σιτάρι, από χειριστή θεριζοαλωνιστικής μηχανής στη Μακεδονία. Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού και ο ασυνείδητος αλωνιστής συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν αυθημερόν σε πολυετή κάθειρξη. Το θηριώδες μηχάνημα πυρπολήθηκε από το αγανακτισμένο πλήθος. Τα ποντικάκια θάφτηκαν με τις πρέπουσες τιμές. Τα μελτέμια ταλαιπωρούν τους ασημόγλαρους στο Αιγαίο. Διεθνής διάσκεψη για τη λύση του προβλήματος στο Γλαρονήσι.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του παγκόσμιου κινήματος κατά του ρατσιστικού διαχωρισμού του κολιού έναντι των υπόλοιπων ψαριών του Αυγούστου έγινε στη Σαντορίνη. Απαγόρευση ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο μετά τον φρικτό θάνατο γαλαζωπής μέδουσας από προπέλα εμπορικού πλοίου στο Σουέζ. Κυνηγός εμφανίστηκε με όπλο σε χωριό της Κρήτης. Εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό πολυπληθούς αγέλης αγριογούρουνων που διέσχιζαν επαρχιακή οδό της Ηλείας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, το οποίο κατεστράφη ολοσχερώς, οδηγήθηκε στις Φυλακές Οικολογικής Ανασυγκρότησης και τα συμπαθή τετράποδα στο Νοσοκομείο Ζώων. Βροχοπτώσεις δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην αναπαραγωγή της παρδαλοκίτρινης σκουληκαντέρας στη Ζάκυνθο. Εγιναν τα εγκαίνια του νέου ποδηλατοτράμ στη Θεσσαλονίκη.




ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Συνελήφθησαν στην τοποθεσία «Σπηλιά του Κατσαντώνη», μετά από πολύχρονη καταδίωξη στα βουνά της Πίνδου, από απόσπασμα της Οικολογικής Στρατοχωροφυλακής οι πέντε τελευταίοι αμετανόητοι κυνηγοί ενώ έτρωγαν το ψητό αγριογούρουνο που είχαν σκοτώσει. Πλημμύρες στη Δυτική Πελοπόννησο. Μία χελώνα, δύο ποντίκια και μία σαύρα πνίγηκαν παρά τη γιγαντιαία κινητοποίηση των Αρχών. Τριήμερο εθνικό πένθος.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Μεγάλη κινητοποίηση της Οικολογικής Αστυνομίας για να συλλάβει δραπέτες κυνηγούς που διέφυγαν σκάβοντας τούνελ μέσα από το Οικολογικό Καθαρτήριο. Συνελήφθη κυνηγετικός σκύλος για καταδίωξη γάτας και πρόκληση αδικαιολόγητης όχλησης και πανικού και οδηγήθηκε σε ειδικό αναμορφωτήριο σκύλων. Βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Χιόνια στην οροσειρά της Πίνδου. Απαγόρευση της απεικόνισης των ζώων από τους κατασκευαστές χριστουγεννιάτικης φάτνης χωρίς την έγγραφη άδεια των γαϊδουριών, των βοοειδών και των αμνών. Κοπάδι με αγριογούρουνα εμφανίστηκε σε παιδική χαρά στο Πεδίον του Αρεως. Δύο παιδάκια τραυματίστηκαν στην προσπάθεια να διαφυλάξουν τα γαριδάκια τους. Συνελήφθησαν οι γονείς των παιδιών για όχληση της άγριας ζωής και διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας. Ερχεται το Σωτήριον Οικολογικό Ετος 2058

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΤΣΕΛΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟ FRANCHI


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου