ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Τι θα σας συνέβαινε εάν προσπαθούσατε να επισκεφθείτε άλλο πλανήτη !

Ταξίδι σε άλλους πλανήτες; Τα συναρπαστικά και τρομερά πράγματα που θα σας συνέβαιναν!
Τι θα συνέβαινε εάν προσπαθούσε κάποιος να επισκεφθεί τον Ερμή, την Αφροδίτη ή οποιονδήποτε άλλο πλανήτη που βρίσκεται στο ηλιακό μας σύστημα;
Σίγουρα δεν μπορεί να το επιχειρήσει ένα άτομο μόνο του ή με ένα αεροπλάνο.
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, το αεροσκάφος και ο επιβάτης του, θα καταστρέφονταν με ποικίλους, φρικτούς τρόπους.
Πώς όμως;
Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, έρχεται να δώσει ο Randall Munroe, ιδρυτής του πιο γνωστού διαδικτυακού κόμικ, με το νέο και διασκεδαστικό του βιβλίο "Τι θα γινόταν; Σοβαρές Επιστημονικές Απαντήσεις σε Παράλογες Υποθετικές Ερωτήσεις".
Τα αεροπλάνα χρησιμοποιούν τον αέρα που υπάρχει στην γη, για να παράγουν μια διαφορά στην πίεση, πάνω και κάτω από τα φτερά, πράγμα το οποίο τα κάνει να απογειώνονται. Στον Ερμή όμως δεν υπάρχει ατμόσφαιρα, που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε κάποιος ούτε να γλιστρήσει.
jkjklj
Η ατμόσφαιρα στην Αφροδίτη είναι 60 φορές πιο πυκνή από αυτήν που υπάρχει στην επιφάνεια της γης, η οποία είναι αρκετή για να πραγματοποιηθεί απογείωση. Αλλά η πτήση θα γινόταν σε αέρα, πάνω από 400 βαθμούς Φαρενάιτ. Αρκετούς δηλαδή για να λιώσουν τον μόλυβδο και να πυροδοτήσουν το αεροπλάνο.
giphy
Η γη είναι το κατάλληλο μέρος για αεροπορικές πτήσεις και παρέχουν και υπέροχη θέα.
iu
Η ατμόσφαιρα στον Άρη είναι 100 φορές πιο λεπτή από την ατμόσφαιρα της γης. Οπότε το αεροπλάνο θα πρέπει να κινείται πολύ γρήγορα, σε ταχύτητα του ενός Μαχ περίπου, για να παράγει την σωστή διαφορά στην πίεση πάνω και κάτω από τα φτερά του αεροσκάφους, για να επιτευχθεί η απογείωση. Έπειτα πρέπει το αεροσκάφος να κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα για να επιτευχθεί η σωστή πλοήγηση.
kkkk
Στον Δία, το αεροσκάφους θα έχει το διπλάσιο βάρος, οπότε θα χρειαστεί η τριπλή δύναμη για να πετάξει. Πέρα από το βάρος, το αεροσκάφος θα πετύχαινε την απογείωσή του. Εάν ο επιβάτης δεν ξεπάγιαζε, θα πέθαινε από την συντριβή του αεροσκάφους, λόγω της υπερβολικής πίεσης.
ioipi
Στον Κρόνο μπορεί να επιτευχθεί πτήση με την ίδια δύναμη που γίνεται και στην γη.
Ωστόσο, ο επιβάτης του αεροσκάφους θα ξεπάγιαζε στην ατμόσφαιρα των -270 βαθμών και το αεροσκάφος θα έπεφτε απότομα στο κέντρο.
uiuii
Ο Ουρανός είναι ένα πολύ σκοτεινό και κρύο μέρος. Το αεροσκάφος και ο επιβάτης, θα ζύγιζαν λιγότερο απ' ότι στην γη, οπότε θα ήταν εύκολη η πτήση μέχρι να παγώσουν τα καύσιμα, λόγω των -350 βαθμών.
klk
Ο Ποσειδώνας έχει τους γρηγορότερους ανέμους στο ηλιακό σύστημα, με ταχύτητα ανέμων μέχρι 1,500 mph. Εάν το αεροσκάφος – το οποίο θα πάγωνε στους -360 βαθμούς – παγιδευόταν σε μια από τις βίαιες καταιγίδες του Ποσειδώνα, θα γινόταν κομματάκια από τις αναταραχές.
p

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου