ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ!

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ
Προετοιμασία: 30-45 λεπτά
Μαγείρεμα: 40-50 λεπτά


Υλικά

Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού
Νερό 1 ποτήρι χλιαρό περίπου
Αλάτι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού

Για την γέμιση
Φέτα 300 γρ
Ρεγκάτο 200 γρ ή γκούντα
Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
Γάλα 300 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας
Αυγά 2 τεμ
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο


Οδηγίες

Για την μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά για 5 λεπτά μέχρι να  αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να το απορροφήσει όλο και να γίνει σαν κρέμα. Ρίχνουμε τα αυγά και το μοσχοκάρυδο, κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει.

Για το φύλλο : Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε. Νερό βάζουμε τόσο όσο να γίνει μια όμορφη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας οπότε το βλέπουμε στην πράξη. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 μπαλάκια. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τον πάτο ενός ταψιού. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο με την βοήθεια του πλάστη κι αν χρειάζεται πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και στον πλάστη. Στρώνουμε το φύλλο μας στο ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο (συνολικά θα ανοίξουμε 4 φύλλα).

Για την γέμιση : Σε ένα μπολ τρίβουμε την φέτα και προσθέτουμε το ρεγκάτο (ή το γκούντα) και το πιπέρι. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ κι ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα που βάλαμε στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ανοίγουμε και τρίτο φύλλο, το στρώνουμε στο ταψί πάνω από το μείγμα, το λαδώνουμε και τέλος σκεπάζουμε με το τέταρτο φύλλο με τον ίδιο τρόπο. Κόβουμε την πίτα με ένα μαχαίρι προσεχτικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-50 λεπτά , μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα η πίτα μας.



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου