ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η ορθή μεταφορά και χρήση των όπλων!


Το κράτημα των όπλων

Η ασφαλής μεταφορά του όπλου, αυτή που προλαβαίνει ατυχήματα, είναι με το στόμιο προς τον ουρανό ή το έδαφος.....

Ο λόγος απλός: αν για οποιονδήποτε λόγο εκπυρσοκροτήσει το όπλο, τα σκάγια θα πάνε σε ασφαλή κατεύθυνση. Αν το στόμιο δείχνει οπουδήποτε αλλού, και ειδικά προς ανθρώπους και σκυλιά, το κράτημα είναι επικίνδυνο. Ειδικά στον ελληνικό βιότοπο, όπου εκτός από τα άγρια βουνά, δεν έχουμε ούτε... ίσιους κάμπους, η συμπεριφορά της παρέας στον κυνηγότοπο αποτελεί βασικό κανόνα ασφαλείας. Αρκεί ένα γλίστρημα, μια πτώση στο έδαφος, ένα απλό στραβοπάτημα για να χάσουμε το όπλο από τα χέρια μας και να υποστούμε μια βίαιη εκπυρσοκρότηση μέσα στα πόδια μας.

Η ασφάλεια του όπλου
Η υπερβολική σιγουριά στις δυνατότητές μας είναι αυτή που προκαλεί τα ατυχήματα, ενώ η ασφάλεια του όπλου δεν διασφαλίζει πάντα στην αποφυγή της εκπυρσοκρότησης. Τα όπλα πρέπει να είναι άδεια. Τα δίκαννα ανοιχτά στον ώμο ή μέσα στον αγκώνα και οι καραμπίνες με τα κλείστρα ανοιχτά... Είναι η μόνη περίπτωση όπου δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγχουμε το έδαφος στο οποίο βαδίζουμε ώστε να μπορούμε να αναζητάμε -χωρίς άγχος- τα θηράματα. Προσοχή, κανένα θήραμα, όσο σημαντικό και αν νομίζουμε ότι είναι, δεν μπορεί να συγκριθεί με μια ανθρώπινη ζωή. Ούτε καν με έναν ελαφρύ τραυματισμό...



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου