ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Τα μυστικά για το άναμμα φωτιάς!

Τα μυστικά για το άναμμα φωτιάς
Στην ύπαιθρο η φωτιά προσφέρει θέρμανση, φως, ασφάλεια και προστασία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανάψετε μια φωτιά ανάγκης στην ύπαιθρο: αναπτήρας, σπίρτα, σπινθηριστής ή μπαταρία αυτοκινήτου είναι οι ευκολότερες λύσεις αλλά δεν είναι οι μοναδικές, ειδικά αν ......
....... βρέχει ή η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. 
Διαλέξτε την κατεύθυνση της φωτιάς με σοφό τρόπο: σε σχέση με το πόσο κοντά είναι το κατάλυμά σας και την κατεύθυνση του ανέμου. Φτιάξτε ένα πλέγμα από χλωρά κλαδιά αν το έδαφος είναι υγρό ή σκάψτε έναν μικρό λάκκο για την προστατέψετε από τον άνεμο.
Καύσιμη ύλη
Η φωτιά θέλει τρία στοιχεία: οξυγόνο, καύσιμο και θερμοκρασία. Μαζέψτε την καύσιμη ύλη πριν ξεκινήσετε να ανάψετε τη φωτιά. Ψάξτε για ξύλα ψηλά από το έδαφος για να είναι στεγνά (πεσμένα ξερά κλαδιά που σπάνε με θόρυβο).

Θα χρειαστείτε προσάναμμα για να πάρει η φωτιά. Ελαφριά υλικά, όπως ξεραμένα χόρτα, μπαλίτσες βαμβακιού ή πανιά βουτηγμένα σε βενζίνη (λίγη βενζίνη και μακριά από το δοχείο της). Οταν έχεις καταφέρει να έχεις φλόγα, είναι σημαντικό να έχεις καύσιμη ύλη για να διατηρηθεί, την οποία έχεις μαζέψει για να κρατηθεί η φλόγα αναμμένη. Μπορείτε να τη διατηρήσετε μισοαναμμένη ολόκληρη τη νύχτα, αν την καλύψετε με στάχτες ή στεγνό χώμα.

Α.Μ.



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου