Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο κέηκ Babka που θα σε ξετρελάνει!
- Υλικά
- 2 1/4 κουταλιές του γλυκού μαγιά
- 3/4 φλιτζανιού γάλα
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
- 4 κρόκοι αυγών
- 3 1/3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Δημιουργία
- Ανακάτεψε τη μαγιά στο γάλα μέχρι να διαλυθεί.
- Χτύπα τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ. Πρόσθεσε τη βανίλια και το λάδι και ανακάτεψε καλά. Βάλε τους κρόκους έναν έναν και χτύπα μέχρι να απορροφηθούν. Χτυπα το μίγμα στο μίξερ για δύο λεπτά στο δυνατό.
- Χαμήλωσε το μίξερ και πρόσθεσε αλάτι και αλεύρι και το μείγμα γάλακτος και μαγιάς. Ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και σφιχτό. Μετάφερέ το σε μία αλευρωμένη επιφάνεια πλάσε το με τα χέρια για δύο λεπτά. Μόλις γίνει μαλακό βάλε το μείγμα σε ένα λαδομένο μπολ και κάλυψέ το με ζελατίνα. Ας το σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός του.
Γέμιση
- 3/ 4 φλιτζανιού κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
- Όσο φουσκώνει το ζυμάρι ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατέψτε.
- Για να πλάσετε τη ζύμη: Βάλτε το ζυμάρι σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. σηκώστε το ελαφρώς για να βεβαιθωθείτε ότι δεν κολλάει. Ρίξτε επάνω στο ζυμαρι το μείγμα και απλώστε. Τυλίξτε το ζυμάρι. Σκεπάστε με ζελατίνα και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για μία με δύο ώρες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Ψήστε για 20-30 λεπτά, μετά αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα τόσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου