Ξεκινάμε την πρασοτηγανιά με χοιρινό, κόβωντας πρώτα τα πράσα σε χοντρές φέτες, μόνο το άσπρο τρυφερό μέρος......
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα πράσα να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για 10′. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές. Αφήνουμε να ροδίσει καλά για 10´. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10′, να πιεί το φαγητό όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του. Στο τέλος πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι.
Υλικά Συνταγής
1/4 φλ. ελαιόλαδο
500 γραμ. χοιρινό από σπάλα
4 πράσα το λευκό μέρος
1 ζουμερό λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου