Προθερμαίνουμε το φούρνο σε πάνω κάτω αντίσταση στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε ......
.... πρώτα τα υγρά υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το ίδιο πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κάποιο από τα μπαχαρικά ή γλυκαντικό σε περίπτωση που θεωρούμε ότι χρειάζεται.
Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης, αδειάζουμε το περιεχόμενο και αφού έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία ο φούρνος, ψήνουμε στους 170 για 50-55 λεπτά σε πάνω-κάτω αντίσταση.
Υλικά:
– 120 γρ ελαιόλαδο
– 120 γρ πετιμέζι
– 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
– 35 γρ χυμό από πορτοκάλι
– 2 κ.σ ξύδι (μηλόξυδο)
– 16 γρ κανέλα (3 γεμάτα κ.γ)
– 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
– μια τσιμπιά αλάτι (θαλασσινό)
– μια τσιμπιά τριμμένο μπαχάρι
– ξύσμα από 2 πορτοκάλια (ακέρωτα και βιολογικά)
– 17 γρ baking powder
– 400 γρ αλεύρι (Ζέας ή ό,τι έχετε)
Μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή από την food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου