ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ελεεινοί άνθρωποι, ψεύτικοι έρωτες, υπέροχη TV!

Εδώ θα δεις τι πραγματικά συμβαίνει στο παρασκήνιο ενός reality τύπου The Bachelor. Κάτι παραπάνω ξέρει η φεμινίστρια δημιουργός της σειράς που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει (στα αλήθεια) προκειμένου να την αφήσουν να φύγει.....
Παρακαλάω να γράψω για το UnREAL ήδη από το πρώτο επεισόδιο του, που προβλήθηκε στις αρχές Ιουνίου. Πριν καν δηλαδή το ανακηρύξουν όλοι οι ειδικοί ως μια από τις καλύτερες σειρές του καλοκαιριού (πάντα μαζί, φυσικά, με το Mr. Robot). Πριν το δίκτυο τρέξει να το ανανεώσει για 2η σεζόν.

Πριν σκάσουν μύτη δεκάδες άρθρα που μιλούν για το πόσο αληθινό και διαφωτιστικό είναι όσον αφορά την σκοτεινή πλευρά της reality tv. Συγκεκριμένα εκείνο το κομμάτι της (εντελώς bestseller στην Αμερική) που 'πουλάει' το όνειρο του αληθινού έρωτα, του πρίγκιπα με το λευκό άλογο (βλέπε τον ξανθομπούμπουρα Εγγλέζο κάτω, γόνο οικογένειας ξενοδόχων και έξοχου ψεύτη) και του βίου ανθόσπαρτου.

Ίσως το λάθος είναι δικό μου. Γιατί πραγματικά δεν έχω κανένα άλλο τρόπο -πέρα από τα παρακάλια- για να πείσω έναν άντρα να δει μια σειρά με κάργα αντιπαθητική (επίσης καταθλιπτική και καθόλου, μα καθόλου 'φωτογενή') πρωταγωνίστρια, της οποίας δουλειά ως παραγωγός του Everlasting (δηλαδή του The Bachelor, αλλά αν το έλεγαν θα τους έτρεχαν στα δικαστήρια) είναι να 'μανιπουλάρει' τις παίκτριες ώστε να βγάζουν μπροστά στις κάμερες τον πιο άθλιο εαυτό τους. Κάτι που καταφέρνει με ατού το γεγονός ότι όλοι την εμπιστεύονται, παρόλο που όλους καταλήγει να τους προδίδει.

'Οι άνθρωποι αλλάζουν όταν μπαίνουν σε ένα τέτοιο show. Δεν μπορείς να φανταστείς πως είναι να μην έχεις πρόσβαση σε φίλους, γνωστούς, internet και βιβλία, να σε βάζουν να πίνεις όλη μέρα και να σου παίρνουν τρεις συνεντεύξεις ημερησίως. Στα αλήθεια δεν ξέρουν που μπλέκουν'

Το ξέρω ότι δεν ακούγεται ελκυστικό να πω 'Έλα να δεις τι τραβάει αυτή η κατακαημένη', που θέλει να κάνει το σωστό αλλά είναι πάντοτε τόσο καλή στο να κάνει το λάθος.

Ούτε είναι σωστό -αν και αυτό πρόκειται να κάνω- να σου αραδιάσω φωτό από τις πιο σέξι διαγωνιζόμενες για την καρδιά του εργένη (ή να σου μιλήσω για στοματικά και σκηνές σεξ, που υπάρχουν μεν, αλλά δεν είναι hardcore και δεν καθορίζουν την σειρά) προκειμένου να σε ψήσω. Όπως δηλαδή της κομψής ανορεξικής ξανθιάς.

Της σέξι Λατίνας σεξόβομβας που κάνει τα πάντα για να φτάσει στην γραμμή του τερματισμού.

Ή του αλανιού με το βρωμόστομα (η Arielle Kebbel, γκόμενα του Rock στο Ballers) που 'σταμπάρουν' οι παραγωγοί ως σκύλα της σεζόν. Κάτι που, αν ως παραγωγός κατορθώσεις να συμβεί, το να γίνει δηλαδή μια παίκτρια αντιπαθητική και μπαμπούλας, κερδίζεις extra bonus.

Ίσως το μεγαλύτερο selling point να είναι ότι οτιδήποτε βλέπεις είναι αληθινό. Έχει όντως συμβεί. Τόσο τα τέρατα που συμβαίνουν μεταξύ όσων βρίσκονται μπροστά στην κάμερα, με τον εργένη να πηδάει δεξιά και αριστερά και τις παίκτριες να καταλήγουν ράκη προκειμένου να γραπωθούν από πάνω του, όσο και πίσω.

Εκεί που ξεχωρίζει η σκύλα executive producer (η 'Dana Gordon' του Entourage, στον καλύτερο ρόλο της καριέρας της) που 'γαβγίζει' διαταγές και δεν δίνει δεκάρα για καμία από τις χαμένες ψυχές που οδηγεί κανονικά στο ψυχιατρείο (σ.σ. εκτός από την πρωταγωνίστρια, που τυραννάει, αλλά ψιλο-αγαπά) , αν και η ίδια αποτελεί υποχείριο του παντρεμένου συνεταίρου της.

Βλέπεις η δημιουργός της σειράς, Sarah Gertrude Shapiro (βλέπε κέντρο στην φωτό), κόρη καθηγητών πανεπιστημίου, σκηνοθέτιδα και πρώην βοηθός του David LaChapelle, ξέρει από πρώτο χέρι πόσο ελεεινός πρέπει να είναι κάποιος προκειμένου να φτιάξει καλή reality tv.

'Αισθανόμουν σαν χορτοφάγος σε σφαγείο. Εγώ, που ήμουν φεμινίστρια από τα 10 μου και πάντοτε υποστήριζα το φύλο μου, κατέληξα να καταστρέφω άλλες γυναίκες. Επίσης, και εδώ είναι το τρελό, διαπίστωσα ότι είχα ταλέντο στο να το κάνω'

Αν και φεμινίστρια, βρέθηκε να δουλεύει κατά λάθος επί εννιά ολόκληρα χρόνια στο Bachelor.
'Ήμουν 18 χρονών, υπέγραψα συμβόλαιο για να είμαι στην παραγωγή του High School Reunion χωρίς να διαβάσω τους όρους και, ύστερα από λίγο, με ανάγκασαν νομικά να πάω στο The Bachelor. Έπρεπε να δουλέψω, αλλιώς θα μου έκαναν μήνυση'

Έπαθε κανονικά κατάθλιψη και νευρική κρίση (όπως η ηρωίδα) και απείλησε την παραγωγή ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν της λύσουν το συμβόλαιο.
'Δεν με άφηναν να φύγω, γιατί νόμιζαν ότι θα πάω σε κάποιο ανταγωνιστή. Τελικά συμφώνησα να φύγω εντελώς από την Καλιφόρνια. Πήγα στο Portland εντελώς κατεστραμμένη. Δεν σήκωνα τηλέφωνο για μήνες και σκεφτόμουν να γίνω αγρότισσα'
Προσωπικά, αυτό που με κέρδισε στο UnREAL, που ξεκίνησα να βλέπω εντελώς αρνητικά προκατειλημμένος απέναντί του, είναι η ανθρωπιά που κρύβει στον πυρήνα του. Σκέψου μια κατάσταση τύπου Orange is the new Black. Επίσης έχει ενδιαφέρον ότι, σε αντίθεση με το show που υποτίθεται περιγράφει, δεν προσπαθεί να σου πουλήσει τίποτα παρά την αλήθεια. Εντάξει τώρα, τι λέτε να του δώσετε μια ευκαιρία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου