Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά στην Ελλάδα. Το πιάτο αυτό θυμίζει Καλοκαίρι, ψαροταβέρνα δίπλα στην θάλασσα και άφθονο τσιπουράκι. Η νοστιμιά του είναι απερίγραπτη ενώ οι βουτιές με ψωμί μέσα στο ζουμί το κάνουν μοναδικά απολαυστικό…
Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα κι φέτα. Απολαύστε το…
Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
410γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
450γρ. μεσαίου μεγέθους γαρίδες, αποφλοιωμένες και χωρίς κεφάλι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
2/3 φλιτζανιού τριμμένη φέτα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, ασφαλή για φούρνο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του, περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμη.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει λίγο.
Το βγάζουμε από την φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα τα μυρωδικά, τις γαρίδες, το τυρί φέτα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε ακάλυπτα, μέχρι οι γαρίδες να ψηθούν, περίπου 10-12 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο γαλλικό ή ιταλικό ψωμί, ζυμαρικά ή ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου